بررسی آزمایشگاهی تغییر رنگ پلی متیل متاکریلات و پلیمرهای با بیس نایلون در قهوه، چای و نوشابه
Abstract
ثبات رنگ یک خصوصیت مهم بیس دست دندان کامل می باشد.این مطالعه ثبات رنگ یک دست دندان اکریلی گرما پخت(Triplex) و یک دست دندان با بیس نایلون(Flexiplast) را بعد از غوطه وری در چهار محلول ارزیابی می کند. مواد و روش کار : 20 نمونه از هر نوع ماده مورد ازمایش تهیه شدند(10mm قطرو 20mmضخامت)و در اب مقطر بمدت 24 ساعت در محیط تاریک با دمای 37cنگهداری شدند. در این زمان(T0)رنگ تمام نمونه ها با اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد. نمونه ها در قهوه، چای، نوشابه و بزاق بعنوان گروه کنترل غوطه ور شدند. پس از 7(T1)و 30روز(T2)غوطه وری در محلول ها، رنگ نمونه ها دوباره اندازه گیری شد. CIE (Commission Internationale Del Eclairage) l*a*b* توسط انالیز Tu key مورد برسی قرار گرفت. نتایج : با محاسبه 1 ET0Tو ET0T2در هر دو ماده Flexiplast و Triplex، تغییر رنگ در قهوه محسوستر بود(p<0.01).محلول رنگ زای دومی در هر دو ماده، چای و نوشابه بود.بیشترین تغییر رنگ در محلولها در مقایسه با Triplex مربوط به Flexiplast بود(p<0.01).با محاسبه ET1T2 تغییر رنگ محسوسی در گروههای مواد مورد ازمایش وجود نداشت. نتیجه گیری : اثر محلولهای رنگ زا روی رنگ مواد مورد ازمایش در هر مرحله با چشم قابل رویت بود(E>1) ، با وجوداین تغییر رنگ هر دو ماده بجز در قهوه از لحاظ کلینیکی قابل قبول بود. بنابراین به منظور ثبات رنگ طولانی مدت، به حداقل رساندن مصرف چنین نوشیدنی هایی در استفاده کنندگان دست دندان کامل مفید می باشد.