بررسی تاثیر دفعات متعدد استفاده از روش ضدعفونی با مایکروویو بر استحکام فشاری و کششی کست های دندانی تهیه شده از استون دندانی نوع 3 و 4
Abstract
استفاده از امواج مایکروویو برای ضدعفونی کردن کست های دندانی، نگرانی هایی را در مورد کاهش استحکام آنها ایجاد کرده است. هدف: ارزیابی تاثیر تابش مایکروویو با سطح انرژی 600 وات به مدت 3 دقیقه بر استحکام فشاری و کششی استون دندانی نوع 3و4. مواد وروشها: 80 مدل استون بطور مساوی از دونوع 3و4 آماده گردید تا تاثیر تابش و عدم تابش امواج مایکروویو با سطح انرژی 600 وات در زمان 3 دقیقه بر استحکام فشاری و کششی آنها بررسی شود. برای هر نوع استون در هر گروه مطالعه، 10 نمونه در نظر گرفته شد. در هنگام اندازه گیری استحکام، نیروی load cell دستگاه معادل Kg 10 و سرعت cross head برابر cm/Min 0.5 تنظیم گردید. داده های به دست آمده از مطالعه به وسیله روش آماردی t-test آنالیز شد((p<0.01) . نتایج: تحلیل آماری داده های بدست آمده نشان داد تابش امواج مایکروویو بصورت معنی داری باعث افزایش استحکام کششی و عدم تغییر استحکام فشاری نمونه های هر دو نوع استون می شود. نتیجه گیری کلی: ضد عفونی به کمک امواج مایکروویو با سطح انرژی 600 وات به مدت سه دقیقه علاوه بر عدم تضعیف استون های دندانی تاحدی باعث تقویت آن نیز می گردد.