تاثیر روشهای مختلف Mixing بر خصوصیات ( Flow,Compressive Strength, Solubility,PH) , در White Portland Cement و White MTA mineral trioxide aggregate و CEM Calcium Enriched mixture
Abstract
MTA، CEM، PC جزء موادی هستند که به طور متداول در اعمال ترمیم، پر کردن کانال، پوشش مستقیم پالپ، ترمیم پرفوراسیونها در ریشه و فورکا و آپکس فیکشن به کار برده می شوند. هدف از این طرح تأثیر روش های مختلف Mixing(دستی ،آمالگاماتور، اولتراسونیک) بر خص--وصیات (Flow, CompressiveStrengthSolubility, pH)س[بدون چکیده]-مان پورتلند سفید (White Portland Cement، White MTA(Mineral TrioxideAggragate)وCEM (Calcium Enriched Mixture) بود. مواد و روش ها: pH با استفاده از(MetrohmLtd, Herisa, Switrzerland)Metrohm 744 pHmeter و استحکام فشاری نمونه ها طبق روش ارایه شده در ISO ، درجه حلالیت طبق روش تغییر یافته توصیه شده در دستورالعمل شماره ADA30 و همچنین میزان فلوی مواد مورد بررسی طبق دستورالعمل ISO6876/2002 اندازه گیری شد. یافته ها: در روش مخ--لوط کردن دستی و اولترا سونیک می-زان فلو CEM بیشتر از MTA و آن هم بیشتر از PC بود. در روش مخلوط کردن با آمالگاماتور میزان فلو درMTA بیشتر از CEM و آن ه--م بیشتر از PC بود.(0/92P-value PC: 0P-value CEM:- 0: P-value MTA) در روش اختلاط آم[بدون چکیده]الگاماتور و اولترا سونیک اس--تحکام ف[بدون چکیده]شاری 21 ساعته درMTA ک[بدون چکیده]متر از CEM و آن هم ک[بدون چکیده]متر از PC بود.در روش اخ--تلاط دستی اس-تحکام فش[بدون چکیده]-اری 21 ساع--ته MTA ک[بدون چکیده]متر از PC و آن هم ک[بدون چکیده]متر از CEM بود. (0/98P-value PC:0.04P-value CEM: - 0.94: P-value MTA) در روش مخلوط کردن آم-الگاماتور و اولترا سونیک ،میزان اس[بدون چکیده]تحکام فش[بدون چکیده]اری 21 روز، PC بیشتر از MTA و آن هم بیشتر از CEM بود. در روش اخ[بدون چکیده]تلاط دستی اس[بدون چکیده]تحکام فش--اری 21 روزهPC بیشتر از CEM و آن هم ب-یشتر از MTA بود. (0/71P-value PC:0.03P-value CEM: - 0.77: P-value MTA) - در روش اخ--تلاط اولتراسونیک و آمالگام--اتور و دست-ی میزان حلالی-ت ی--ک روزه و ی--ک ه--فته و 21 روز،PC بیشت--ر از MTA و آن هم بیشت[بدون چکیده]ر از CEM ب[بدون چکیده]ود. (0/84P-value PC:0P-value CEM: - 0.04: P-value MTA) در هر سه روش اختلاط، میزان pH در MTA بیشتر از PC آن هم بیشتر از CEM بود. (0/43P-value PC:0.63P-value CEM: - 0.26: P-value MTA). همچنین روشهای مختلف mixing در اندازه pH تأثیری نداشت و میزان فلوی CEM در روش دستی و فلوی MTA در روش آمالگاناتور بیشتر و در PC مشابه بود. میزان استحکام فشاری 21 ساعته و 21 روزه PC و MTA در روشهای مختلف Mixing مشابه بود. - در روش اختلاط دستی میران استحکام فشاری CEM بیشتر از دو روش دیگر بود و در روشهای مختلف mixing حلالیت یک روزه ، یک هفته و 21 روزه در PC مشابه بود و حلالیت یک روزه و یک هفته MTA و CEM در روش دستی کمتر بود. پس از انجام کلیه تستها به این نتیجه رسیدیم که MTA دارای بالاترین pH و PC دارای بیشترین استحکام فشاری و CEM دارای بیشترین Flow و کمترین حلالیت بود.