مقایسه کارایی استفاده از دستگاه مایکروویو در ضدعفونی کست های ساخته شده از استون دندانی تیپ 3 ، آلوده شده با سویه های باکتریایی و قارچی، در حالت خشک و مرطوب
Abstract
مقدمه:حرفه دندانپزشکی همواره همراه با استفاده از وسایلی است که نیازمند استریل سازی هستند. هدف از این مطالعه بررسی کارائی امواج مایکروویو در ضدعفونی کردن کستصهای دندانی در دو حالت خشک و مرطوب بوده است. مواد و روش کار: در این مطالعه آزمایشگاهی، 76 کست دندانی با روشصها و مواد کاملا استریل آماده شدند. کستصهای مذبور با شیرآبه-های حاوی باکتریصهای سودوموناس اروژنوزا (ATCC 9027)، استافیلوکوکوس اورئوس (ATCC 6538)، انتروکوکوس فکالیس (ATCC 29212)، و همچنین کاندیدا آلبیکنس (ATCC 10231) آلوده شدند. نیمی از نمونهصها به مدت 2 ساعت خشک گردیده و نیم دیگر در حالت مرطوب باقی ماندند. سپس نمونهصها در دستگاه مایکروویو خانگی و با قدرت 600 وات به مدتصهای 3، 5 و 7 دقیقه تحت تشعشع امواج مایکروویو قرار گرفتند. میکروارگانیسمصهای روی نمونهصها در داخل محیط کشت Tryptotic soy agar آماده شده و سپس 0.001 میلیصلیتر از آن داخل محیط Nutriant agar و داخل انکوباتور به مدت 1 شب کشت داده شدند و در نهایت کلونیصهای رشد کرده بر حسب CFU/ml شمارش گردیدند. نتایج: شمارش کلونیصها نشان داد که میزان میکروارگانیسمصها تا لگاریتم 87/4 در مقیاس CFU/ml بر روی کست دندانی در کستصهای مایکروویو شده به مدت 7 دقیقه در مقایسه با کنترل مثبت، کاهش پیدا کرده بودند. اگرچه که تعداد کلونیصها با افزایش زمان اکسپوژر امواج، کاهش پیدا کرده بود اما مقایسهصی بین نمونهصهای خشک و مرطوب، تفاوت مشخصی را نشان نداد. نتیجهصگیری: تابش مایکروویو بر کستصهای دندانی به مدت 7 دقیقه با قدرت 600 وات به طور چشمگیری تعداد باکتریصها را کاهش میصدهد. به نظر نمیصرسد که مرطوب کردن کستصها، تاثیری بر روی میزان کارائی امواج مایکروویو داشته باشد