تاثیرضدعفونی کردن مکرر با مایکروویو ، بر سختی سطحی و دقت ابعادی دو استون دندانی نوع 4
Abstract
بحث های متضادی در مورد تاثیر مایکروویو بر خصوصیات فیزیکال و مکانیکال کست های استونی وجود دارد. مطالعه حاضرجهت ارزیابی تاثیرتابش مکرر مایکروویو ، بر سختی سطحی و دقت ابعادی دو نوع استون دندانی طراحی شده است. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی،48 نمونه استونی استوانه ای شکل با استفاده از دو محصول از استون نوع 4 جهت ارزیابی سختی سطحی و 48 قالب نیز از یک مدل به شکل پایه های تراش خورده یک بریج طولانی تهیه شد و با همان دو محصول استونی ریخته شد و ارزیابی دقت ابعادی بر روی آنها صورت گرفت. ارزیابی سختی سطحی و دقت ابعادی نمونه ها به ترتیب با دستگاه سختی سنج و کولیس کالیبره با دقت 01/0 میلی متر پس از هفت مرتبه رادیاسیون مایکروویو با انرژی900 وات به مدت پنج دقیقه انجام شد.داده ها با آزمون t-test وANOVA مورد تحلیل آماری قرار گرفت p<0.05)). نتایج: میانگین سختی سطحی در نمونه های مورد و شاهد در استون Ernst Hinrichs 16/52 و 80/39 میباشد.در استون Dentona میانگین سختی سطحی در نمونه های مورد و شاهد برابر با 53/44 و 89/42 میباشد. طبق آزمون t-test، استون Dentona اختلاف معنی داری را در میانگین سختی سطحی در دو روش نشان نداد (p=0.212)، در حالی که سختی سطحی در استون Ernst Hinrichs افزایش معنی داری را پس از رادیاسیون نشان داد((P = 0.000. در رابطه با دقت ابعادی ، در نمونه های شاهد و مورد تفاوت معنی داری وجود نداشت(p>0.05). نتیجه گیری: طبق نتایج حاصله ،ضدعفونی مکرر نمونه های استونی به کمک مایکروویو، هیچ تاثیر منفی بر سختی سطحی و دقت ابعادی نمونه ها نداشت.