• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی روند تدریجی میزان رضایتمندی بیماران از پروتز کامل به صورت مقطعی

Thumbnail
View/Open
Ali Kahnamoee thesis.pdf (1.160Mb)
Date
1393
Author
کهنمویی شیشوان، علی
Metadata
Show full item record
Abstract
با وجود کاهش افراد بالغ بی دندان، افرادی که تمام دندان های خود را از دست داده اند و بنابراین نیازمند دریافت پروتز های کامل هستند، افزایش می یابد. به وجود آمدن شرایطی که در آن رضایت مندی بیماران کسب شود از اصول مهم ساخت پروتز های دندانی است. که در این مطالعه به بررسی روند تدریجی میزان رضایتمندی بیماران از پروتز کامل به صورت مقطعی پرداختیم. مواد و روش ها:در یک مطالعه توصیفی قبل و بعد که در سال 1392 بر روی 30 بیمار مراجعه کننده به بخش پروتز دانشکده دندانپزشکی تبریز انجام شد، روند تدریجی رضایت بیماران از پروتز های کامل یک هفته و دو ماه پس از تحویل پروتز در 7 زمینه ی قابلیت جویدن غذا، رضایت در جویدن مواد غذایی نرم، جویدن مواد غذایی سفت، راحتی در تمیز کردن دست دندان، احساس طعم غذا، صحبت کردن و رضایت کلی توسط پرسشنامه ای که توسط محقق طرح ریزی شده و روایی و پایایی آن اثبات شده بود و در آن رضایت بیماران توسط عددی از 0 تا 10 تعیین می گردید، ارزیابی شد. نتایج حاصل از مطالعه با استفاده از آزمون آماری Repeated Measures ANOVA باهم مقایسه شد. یافته ها: در این مطالعه تعداد 30 مورد بررسی شد که در این میان، تغییر رضایت بیماران از هفته اول تا ماه دوم در زمینه های جویدن مواد غذایی نرم، جویدن مواد غذایی سفت، راحتی در تمیز کردن دست دندان، صحبت کردن و رضایت کلی از نظر آماری معنی دار بوده است( به ترتیب 022/0= P، 023/0= P، 018/0=P، 001/0=P و 001/0 =P). تغییر رضایت بیماران از قابلیت جویدن غذا و احساس طعم غذا در هفته اول تا ماه دوم از نظر آماری معنی دار نبوده است(092/0=P ، 144/0=P). نتیجه گیری: در این مطالعه میزان رضایت مندی بیماران در تمام زمینه های بررسی شده افزایش یافته بود، با این تفاوت که این افزایش رضایت مندی در زمینه جویدن غذاهای نرم و سفت، راحتی در تمیز کردن دست دندان، صحبت کردن و رضایت کلی از نظر آماری معنی دار بوده است و در زمینه احساس طعم غذا و قابلیت جویدن غذا معنی دار نبوده است
URI
http://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/28308
Collections
  • Theses(D)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV