• English
    • Persian
  • Persian 
    • English
    • Persian
  • ورود
مشاهده آیتم 
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
  •   صفحه اصلی مخزن دانش
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • مشاهده آیتم
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

اثر عصاره گیاه شبدر قرمز روی باکتری استرپتوکوکوس میوتانس

Thumbnail
نمایش/بازکردن
Ahmad Mazhar thesis.pdf (417.1Kb)
تاریخ
1394
نویسنده
مظهر، احمد
Metadata
نمایش پرونده کامل آیتم
چکیده
بیماریهای دهان یکی از اصلی ترین مشکلات سلامتی افراد می باشد که شامل پوسیدگی دندان و بیماری های لثه میباشد که یکی از مهمترین بیماری های عفونی قابل پیشگیری در جهان به شمار میروند. در پی شیوع و انتشار بیماری های دهان ، افزایش مقاومت باکتری ها به آنتی بیوتیک ها ، اثرات زیان آور آنتی بیوتیک هایی که در دندانپزشکی مورد استفاده قرار می گیرد و مباحث مالی در کشور های در حال توسعه ، هم‌ این عوامل باعث می شود که به دنبال چاره ای برای پیشگیری با شیم ودرپی درمان های مطمئن تر، موثرتر و اقتصادی ترباشیم. از اینرو تحقیق در مورد محصولات جایگزین که از گیاهان فراوری شده و یا داروهای سنتی، چارهای مناسب می باشد. از این رو در این پژوهش سعی بر آن شده است تا از عصاره ی گیاهی شبدر قرمز بر روی باکتری استرپتوکوکوس میوتانس که اصلی ترین عامل پوسیدگی دندانی است،استفاده شود واثرآن بررسی گردد. روش کار و مواد: ابتدا 2.7 کیلوگرم ازگیاه شبدر قرمزرا در دستگاه خردکن آماده کرده و 500 گرم از آن را طی دو مرحله با متیل الکل 95% در بالن ته گرد دردمای اتاق به مدت 24 ساعت خیسانده و بعد از خشکاندن،آن را در دمای 50- فریز کرده و بعد ازعصاره گیری،این عصاره ها را با 4 غلظت 25% و50% و75% و100%در پلیت های آگار مولد ت هینتون که با باکتریهای استرپتوکوکوس میوتانس کشت داده شده اند را اضافه کرده و نتایج را ثبت کرده و بررسی شد. نتایج: تجزیه و تحلیل تست فیتوشیمیایی روی گیاه شبدر قرمز وجود قلیاها ، فلاونوئیدها ، ساپونین ها ، تانن را نشان میدهد وفلاونوئید در گیاه شبدر قرمز فراوان یافت می شود . میانگین متوسط هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس میوتانس در غلظت 25% عصاره گیاه شبدر قرمز عدد 22.25را نشان داده و به صورت متوسط ارزیابی می گردد . در غلظت 50% نشان دهنده میانگین 28.97 بود و مستعد برای این آزمایش ارزیابی می گردد . در غلظت 75% دارای میانگین 25.88 بوده و بصورت متوسط بررسی گردید . در غلظت 100% دارای میانگین24.02 بوده و بصورت متوسط مورد بررسی قرار گرفت . مقایسه هاله عدم رشد استرپتوکوکوس میوتانس با غلظت های متفاوت از عصاره گیاه شبدر قرمز نشان داد که غلظت 50% دارای بالاترین میانگین از بین غلظت های مورد بررسی را داراست . p-value حساب شده در این تحقیق با سطح معنی داری از 0.05 pبصورت بارز بررسی می گردد. این معلوم می کند که تفاوت معنی داری بین 4 غلظت از این گیاه وجود دارد . نتیجه گیری: تفاوت بارز و مشخصی در هاله عدم رشد باکتری استرپتوکوکوس میوتانس توسط غلظتهای مختلف از عصاره گیاه شبدرقرمز وجود دارد. این اثر در غلظت 50% بسیار بیشتر می باشد و اثر بخشی در این غلظت مطلوب ارزیابی می گردد.
URI
http://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/28159
Collections
  • Theses(D)

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

مرور

همه مخزنجامعه ها و مجموعه هابراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوعاین مجموعهبراساس تاریخ انتشارنویسنده هاعنوانهاموضوع

حساب من

ورودثبت نام

مخزن دانش دانشگاه علوم پزشکی تبریز در نرم افزار دی اسپیس، کپی رایت 2018 ©  
تماس با ما | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV