بررسی تأثیر محلول سفید کننده روژین به برداشت رنگ دانه های ناشی از چای در رزین آکریلی
Abstract
مقدمه : ثبات رنگ یک خصوصیت مهم بیس دست دندان کامل می باشد.این مطالعه ثبات رنگ دنچر اکریلی گرما پخت(Triplex) را بعد از غوطه وری در پنج محلول ارزیابی می کند. هدفمطالعه تعیین و مقایسه چگالی نوری قطعه های آکریلی بعد از قرار گرفتن در محلول شستشوی هیپوکلریت سدیم و آب مقطر وکلر هگزیدین ومحلول کورگا و سفید کننده روژین می باشد. مواد و روش کار: در این مطالعه از ماده دنچر بیس رزین پلی متیل متاکریلات Triplex(Ivoclar vivadent) استفاده شد وسپس همه قطعات توسط چای در مدت 30روز رنگ آمیزی شد .میزان سفید کنندگی قطعات رنگ آمیزی شده در 4 محلول سفید کننده روژین ،قرص کورگا، محلول هیپوکلریت سدیم ،دهانشویه کلر هگزیدین وآب مقطر به عنوان گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفت.اندازه گیری میزان سفید کنندگی نمونه ها در 4 زمان مجزا 60و30و15و5 دقیقه انجام داده و تغییر رنگ برای هر محلول با استفاده از اسپکتروفتومتر مورد سنجش قرار گرفتثبات رنگ دو گروه توسط آنالیز واریانس یکطرفه (ANOVA) و آزمونTUKEY جهت تعیین اختلاف معنی دار (p<0.05) مورد بررسی قرار گرفت.یافته ها: بر اساس جدول 1-4 می توان گفت در نمونه تحت بررسی در 5 و 15 و 30دقیقه میانگین میزان تغییر رنگ در گروه وایتکس و در 60دقیقه میانگین میزان تغییر رنگ در گروه کورگا بیشتر از سایر گروهها بود و بین محلول روژین و کورگا تفاوت آماری معناداری وجود نداشت. طبق آنالیز آماری میانگین میزان سفیدکنندگی محلول کورگا (59/18) ، روژین (75/18)، هیپوکلریت سدیم (77/20) ، کلرهگزیدین (58/9)، آب مقطر (63/8) می باشد.نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که به جای هیپوکلریت سدیم از محصولات سفیدکننده دنچر مانند کورگا نمونه خارجی موجود در بازار و روژین نمونه داخلی موجود در بازار می توان استفاده کرد. همچنین نتایج مربوط به محلول روژین بسیار به نتایج کورگا نزدیک می باشد.