• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Dentistry
  • Theses(D)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

روند وضعیت تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان سرو گردن طی دوره کمورادیوتراپی در بخش پرتودرمانی بیمارستان شهید مدنی تبریز در سال 95-94

Thumbnail
View/Open
Tahereh Parhizghar thesis.pdf (750.2Kb)
Date
1395/6/29
Author
پرهیزكار، طاهره
Metadata
Show full item record
Abstract
سرطان ناحیه سر و گردن -که پنجمین سرطان شایع در جهان است-دلالت بر تومورهای اولیه ای دارد که از ناحیه لب، حفره دهان، حلق، بینی، سینوس های پارانازال،گوش داخلی و حنجره منشا می گیرد. یکی از پیامدهای مهمی که سرطان های سرو گردن دارند و اغلب مورد بی توجهی قرار می گیرد سوءتغذیه است. ریسک سوءتغذیه ممکن است در درازمدت ادامه پیدا کند. عوارض جانبی کمورادیوتراپی از جمله: موکوزیت ، خشکی دهان ،تغییر در حس چشایی و بویایی در بیماران مبتلا به سرطان سروگردن در طی درمان و بلافاصله بعد ازکامل شدن درمان شایع است .مواد و روش ها: مطالعه از نوع توصیفی می باشد.در این مطالعه تعداد 37 نفر از افراد مراجعه کننده به بخش پرتودرمانی بیمارستان شهید مدنی تبریز که به علت سرطان سروگردن کاندیدای دریافت کمورادیوتراپی بودند، شرکت داشتند. در دو مرحله قبل از شروع کمورادیوتراپی و بعد از اتمام کمورادیوتراپی، وضعیت تغذیه ای بیماران با استفاده از پرسشنامه MNA بررسی شد. داده ها وارد SPSS نسخه 16 شدندو برای تعیین توزیع نرمالیته داده ها از آزمون کولموگراف-اسمیرنوف استفاده شد. جهت مقایسه وضعیت تغذیه ای بیماران قبل و بعد از کمورادیوتراپی، با توجه به نرمال بودن توزیع داده ها،از آزمون Paired T Test استفاده شد.یافته ها: به طور کلی میانگین سنی شرکت کنندگان مطالعه ما 9.6±49.08 به دست آمده است. با ارزیابی وضعیت تغذیه ای قبل از شروع کمورادیوتراپی، 19 نفر معادل 51.4% از بیماران فاقد سوتغذیه بودند و 18 نفر از بیماران معادل 48.6% دچار سوتغذیه یا در ریسک ابتلا به سوتغذیه بودند. بعد از اتمام کمورادیوتراپی، تعداد بیماران دارای وضعیت تغذیه ای نرمال به 10 نفر معادل 27% و تعداد افراد دچار سوتغذیه یا در ریسک ابتلا به سوتغذیه به 27 نفر معادل 73% رسید.بحث و نتیجه گیری: در این مطالعه با توجه به نتایج می توان چنین نتیجه گرفت که به طور کلی بعد از درمان کمورادیوتراپی درصد بیماران مبتلا به سوتغذیه نسبت به قبل درمان بیشتر شده است.در نتیجه توجه به وضعیت تغذیه ای بیماران مبتلا به سرطان سروگردن در ابتدا و خصوصا بعد از درمان باید به عنوان یک اصل اساسی جهت بهبود کیفیت زندگی بیماران در نظر گرفته شود که این امر را میتوان با ارایه مشاوره های تغذیه ای میسر نمود.
URI
http://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/27990
Collections
  • Theses(D)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV