تاثیر نسبت مایع به پودر بر روی استحکام باند push_out ،MTA(Mineral TrioxideAggregate) و CEM(Calcium Enriched Mixture) در پرفوراسیونهای ناحیه فورکیشن دندانهای دائمی
Abstract
هدف از این مطالعه مقایسه استحکام باند push_out دو سمان MTA(Angelus, Londrina, Pr, Brazil) و (BiouniqueDent,Tehran,Iran)CEMدرسه نسبت مایع به پودر متفاوت می باشد.مواد و روش: تعداد 120 دندان مولر اول و دوم به 6 گروه 20 تایی تقسیم شده و پس از ایجاد پرفوراسیون در دندان ها، پرفوراسیون های 3گروه از دندان ها با نسب های مایع به پودر 4/1، 3/1 و 2/1 از سمان MTA و پرفوراسیون سه گروه دیگر با همان نسبت ها و توسط سمان CEMترمیم شدند. سپس تست استحکام باندی توسط دستگاه Push_outیونیورسال برای تمامی گروه ها انجام شد و در نهایت بیشترین نیروی اعمال شده به ماده قبل از dislodgment توسط دستگاه یونیورسال بر حسب نیوتن ثبت گردید.یافته ها: در ماده MTA با P-Value<0.05میان نسبت های 2/1و 3/1 تفاوت معنا داری مشاهده نشد و نسبت 4/1 بالاترین استحکام باندی را دارا بود. در ماده CEM نیز با P-Value<0.05میان نسبت های 3/1 و 4/1 تفاوت معنی داری مشاهده نشد و غلظت 2/1 بالاترین استحکام باندی را به خود اختصاص داد. در مقایسه استحکام باندی دو ماده MTA و CEM در نسبت های مختلف نیز نتایج نشان دادند که تنها در نسبت 4/1 دو ماده استحکام باندی به صورت معنی دار اختلاف دارد و در نسبت های 2/1 و 3/1 هیچ اختلاف معنی دار آماری از لحاظ استحکام باندی مشاهد نشد.نتیجه گیری: نسبت متفاوت مایع به پودر بر روی استحکام باند push_out دو سمان MTA و CEM یقینا تاثیر گذار است.