شناسایی و تعیین مقداراکریلامید در چیپس های سیب زمینی تولید شده در ایران با استفاده از روش HPLC
Abstract
اکریلامید یکی از سموم غذایی است که برای اولین بار در سال 2002 در مواد غذایی حرارت دیده مقادیر بالای آن تعیین مقدار شد .امروزه تحقیقات وسیعی در جهان در جهت شناسایی ، اندازه گیری، کشف مکانیسم شکل گیری و نهایتا کشف روشهای کاهش مقدار آن در موادغذایی در حال انجام است. هدف مطالعه حاضر تعیین مقدار این ماده در چیپس های سیب زمینی ، به عنوان یک غذای پرمصرف به ویژه در کودکان بود.تعداد 45 نمونه از چیپس سیب زمینی مورد آزمون قرار گرفت روش HPLC با شناساگرUVبرای شناسایی و تعیین مقدار اکریلامید استفاده شد.استخراج از نمونهتوسط آب و حلالهای آلی صورت گرفت.نمونهها قبل از تزریق به HPLC از کارتریج C18 عبور داده شدند.ستون مورد استفاده از نوع C18 بوده و طول موج nm 200برای شناسایی مورد استفاده قرار گرفت.علیرغم حساسیت و دقت مناسب روش مورد استفاده ،اکریلامید درنمونه های مورد مطالعه شناسایی نشد.نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد روش HPLC با شناساگر UV قادر به تشخیص اکریلامید در نمونه های چیپس سیب زمینی نیست.پیشنهاد می گردد از روشهای دیگر مانند GC_MS یاLC_MS جهت تایید نتایج حاصله استفاده گردد.