بررسی فارماسیوتیکس فرآورده های گلوکز آمین موجود در بازار دارویی ایران
Abstract
گلوکز آمین به صورت ملح سولفات و کلراید یکی از مکملهای غذایی است که ازهیدرولیزاسیدی کیتین که در اسکلت خارجی سخت پوستان وجود دارد به دست می آید.امروزه گلوکز آمین به تنهایی و یا همراه کندرواتین سولفات به عنوان مکملهای غذایی برای درمانناراحتی های مفصلی و غضروفی به صورت کسترده تبلیغ می شود. برای آنالیز گلوکزآمین روشهای مختلفی در دنیا به کار گرفته شده است و بیشتر از روش HPLC با مشتق سازی استفاده می شود.هدف از این تحقیق راه اندازی روش آنالیز گلوکز آمین برای اولین بار در ایران و انجام تستهای فارما سیوتیکس فرآوردههای گلوکزآمین و کنترل فرآوردهای دارویی گلوکزآمین بااستفاده از دستگاه HPLC به روش مشتق سازی پیش ستونی به وسیله ( OPA ارتوفتال دی آلدهید) انجام گرفت . ده فرآورده مختلف گلوکزآمین موجود در بازار دارویی ایران بااین روش آنالیزشدند روی تمام فرآورده ها آزمایشات کنترلکیفی شامل dissolation test content uniformity assay و weight variation انجامگرفت. نتایج تعیین مقدار ماده موثره در محدوده 13872 1369 به دست آمد و با توجه به محدوده قابل قبول 110 90 فرآورده های شماره1 ،4، 5تایید شدند. در مورد یکنواختی محتوای ماده موثرهنتایج بین 14051 986 بهدست آمد که طبق قوانینUSP ، RSD زیر 6 قابل قبول است که فقط فرآوردههای شماره 2 و 3 تایید شدند.تست یکنواختی وزنی نیز انجام شد که RSD زیر 6 مورد قبول است و تمام فرآوردهها به جزفرآورده شماره 5 در محدوده قابل قبول هستند.در مورد تست انحلال نیز فرآورده شماره 7 کمترین و فرآورده شماره3 و 4بیشترین منحنی انحلال را داشتند.