اثرات دانه گیاهPeganum Harmala بر روی عضلات مخطط
Abstract
Peganum Haramalaاسپند) یکی از گیاهان تیره Zygophyllaceae میباشد که ترکیبات اصلی گیاه را آلکالوئیدهای آن تشکیل می دهند در مطالعه حاضراثر آلکالوئیدهای تام دانه اسپند بر روی عضله دوبطنی کردن جوجه بررسی گردید.جهت این بررسی از عضله ایزوله دوبطنی گردن جوجه 147روزه با کشش 2 گرم و دردمای 0C 37 محلول تیرود و با تحریک الکتریکی 01 استفاده گردید.عصاره به صورت وابسته به دوز و برگشتپذیر، اثر مهاری بر روی انقباضات ناشی از تحریکات الکتریکی عضله نشان داد، این اثر با مهارکنندههای کولین استراز و4 آمینوپیریدین برگشت پذیر نبود. همچنین عصاره برروی فلج ناشیازتوبوکورارین تقویتی نشان داد.مهار ایجاد شده توسط عصارهاسپندباعث یک شیفت به راست در منحنی دوز رسپانس بهاستیل کولین شد.بررسی اثر آلکالوئیدهای تام برروی پاسخ به کارباکول نشان داد که عصاره پاسخ به دوزهای واحد کارباکول را در دوزهای مختل افزایش میدهد، بنابراین عصاره دارای یک اثر مهار پیش سیناپسی است کهاحتمالا ازطریق تاثیربرروی پتانسیل کارعصب باروندآزادی ترانسمیتر میباشد،کهاثباتاین اثرنیازبهمطالعه بیشتری دارد.