فرمولاسیون محلول خوراکی لورازپام و ارزیابی اثرات تضعیفی CNS ناشی از آن در گربه
Abstract
هدف از مطالعه حاضر، فرمولاسیون شکل محلول خوراکی لورازپام و ازریابی اثرات تضعیف CNS ناشی از آن در گربه بود. برای نیل به این هدف، محلول لورازپام بااستفاده از نسبت خاصی از دو حلال پروپیلن گلیکول و پلی اتیلن گلیکول 400 و پودر خالص لورازپام، با غلظت نهایی mgml)8) فرموله گردید و برای تعیین تاریخ انقضای محلول از تست پایداری تسریع شده استفاده شد. در فاز مطالعاتی روی حیوان، 8 عدد گربه در شرایط یکسانی از غذا و مکان نگهداری شدند. در ادامه محلول لورازپام در دوزهای8 و4و 2میلی گرم به ازای کیلوگرم وزن گربه ها، با شیر مخلوط و یا داخل گوشت(سنگدان مرغ) تزریق گردیده و به گربه ها خورانده شد. برای بررسی علائم تضعیف سیستم اعصاب مرکزی از 5 مقیاس به ترتیب زیر استفاده شد:= نرمال،1 =آتاکسی ملایم،2=آتاکسی شدید،3 =عدم تحرک و حرکت،4 =عدم واکنش به درد. اکثر گربه ها متناسب با دوز تجویزی، مراحل تضعیف CNS را از آتاکسی ملایم تا بیهوشی طی کردند. بنابراین روش استفاده از محلول خوراکی لورازپام، می تواند به عنوان روش مناسبی برای ایجاد تسکین(sedation) برای اهداف پیش بیهوشی (premedication) و حتی بیهوشی عمومی در گربه ها به کار رود.