بررسی اثرات ضدمیکروبی تاناستومهای منطقه دیوان دره (روستای شاولی)
Abstract
باتوجه به منابع موجود،چون خاصیت ضدمیکروبی گیاهان غالبامربوط به فازهای آلی عصاره آنهاست (7و12) ،بنابراین عصاره nهگزانی گیاه تاناستوم بالسامیتابا(.(Tanacetum balsamita L،به منظورتعیین اثرات ضدمیکروبی آن به روش استخراج پیوسته دردستگاه سوکسله تهیه گردید.آزمایشات تعیین اثر ضدمیکروبی بااستفاده ازباکتریهای گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس ومیکروکوکوس لوتئوس وهمچنین باکتریهای گرم منفی اشریشیاکولی وپسودوموناس آئروژنوزابرروی عصاره تهیه شده ازگیاه تازه وهمچنین گیاه ذخیره شده که هردومورد در Nو Nدی متیل فرمامید(DMF) حل گردیده بودند،انجام گردید.به منظوربررسی کارائی روشهای مختلف ارزیابی اثرات ضدمیکروبی ازسه متدمختلف لوله های سری،روش دیفوزیون درآگاردیسک پلیت استفاده گردید.نتایج حاصل ازآزمایشات ضدمیکروبی نشان دادکه عمدهترین اثرضدمیکروبی عصاره مزبوربرروی باکتری میکروکوکوس لوتئوس واستافیلوکوکوس ائورئوس می باشدکه به ترتیب دارای MIC حدود 180و 360میکروگرم برمیلیلیترمی باشند.نتایج حاصل باروش دیسکپلیت وچاهک پلیت نیزتاییدگردید وهاله های عدم رشد واضح باقطرمیانگین9 میلیمتربرای استافیلوکوکوس اورئوس و 11میلیمتربرای میکروکوکوس لوتئوس ایجادگردید.براساس نتایج بدست آمده،اثرمهاری نسبی ازعصاره مزبوربرروی باکتری اشرشیاکلی مشاهده گردید ولی هیچ تاثیرقابل ملاحظهای برعلیه باکتری پسودموناس ائروژینوزا مشاهده نگردید.نتایج حاصل ازآزمایشات برروی گیاه انبارشده درمقایسه باگیاه تازه دلالت برازبین رفتن اثرضدمیکروبی عصاره برروی باکتری اشرشیاکلی دارد،درحالی تفاوت ایجادشده بین گیاه تازه وانبارشده درمورداثرات ضدمیکروبی بر علیه باکتری استافیلوکوکوس اورئوس ومیکروکوکوس لوتئوس نسبی بوده وچندان قابل ملاحظه نمی باشد.