• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

تهیه کرستین از گیاهان دارویی ایران

Thumbnail
Author
پیری بناب، جواد
Metadata
Show full item record
Abstract
فلاوونوئیدها از جمله ترکیبات موثر در گیاهانند که اثرات زیادی در پیشگیری و کنترل بیماریها از خود نشان می دهند . کریستین یکی از این ترکیبات به شمار می رود که به واسطه اثرات جالب توجهی مثل اثرات آنتی اکسیدانی، هپاتوپروتکتیوی، ترمیم کنندگی عروق و آنتی پروستاتینی و ... جایگاه ویژه ای را در ساخت انواع فراورده های دارویی به خود اختصاص داده است. این ترکیب از منابع گیاهی به دست می آید که از منابع غنی گلیکوزیدهای آن می توان به سوفورا، سداب، گندم سیاه، کالیپتوس، کراتاگوس و پیاز اشاره کرد. به منظور بررسی خواص فارماکولوژیک و نیز ارائه فراورده های دارویی حاوی کرستین جهت اندیکاسیون متعدد آن نیاز به تهیه این ماده از منابع موجود در ایران باشد. در پایان نامه حاضر سعی شده که کرستین را در مقادیر قابل توجه و با روش مقرون به صرفه اقتصادی از منابع گیاهی بومی ایران به دست آوریم. گیاهان مورد بررسی شامل سداب ، پیاز خوراکی، و زالزالک بود . پس از عصاره گیری با حلال اتانول 50 درصد از اندامهای خشک گیاه گلیکوزیدهای کرستین به روش کریستالیزاسیون خالص سازی شد . سپس هیدرولیز اسیدی در زمانها و غلظتهای مختلف اسید انجام شد و نتایج حاصل با هم مقایسه گردید و بهترین شرایط برای هیدرولیز تام فلاوونوئیدها گزینش و مورد استفاده قرار گرفت . کرستین حاصل به کمک حلال دی اتیل اتر استخراج و کریستالیزه شد . همچنین روش هیدرولیز آنزیمی هم با استفاده از کشت قارچ در محیط عمل انجام پذیرفت. مشاهده گردید که بهترین شرایط برای هیدرولیز شامل استفاده از اسید کلریدریک 1 نرمال در دمای 100 درجه سانتیگراد و به مدت 1 ساعت است . ساختمان کریستین حاصل توسط کروماتوگرافی لایه نازک تی ال سی و اسپکتروسکپی یو وی در حضور معرفهای مختلف و نیز ان ام آر مورد بررسی و تایید قرار گرفت و روش اچ پی ال سی نیز خلوص کرستین حاصل را در حدود 50 درصد نشان داد با توجه به قیمت بالای کرستین در بازارهای جهانی و نیز امکان تهیه این ماده از منابع داخلی با روش ذکر شده یا سایر روشهای اصلاح شده می توان گامهای موثری در راه فراوری کرستین در داخل کشور برداشت و از آنجا که محتوای کرستین پیاز خوراکی نسبتا بالاست و پیاز یکی از اقلام تولیدی منطقه آذربایجان به شمار می رود و امکان کشت آن آسان است جا دارد که با شناسایی اقلام مرغوبتر از نظر محتوای فلاوونوئیدی نسبت به تولید صنعتی کرستین اقدام شود.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/27512
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV