تعیین مقدار HDL ,LDL کلسترول در بیماران دیابتی نوع دوم و مقایسه آن با صد نفرافراد سالم
Abstract
چربیهائیکه روزانه به صورت کلسترول وتریگلیسیرید به بدن میرسند و درآن جمع می شونداغلب موجب چاقی بخصوص چاقی شکمی می شوند و چاقی شکمی یکی ازعلل بروزبیماریهای قلبی عروقی و عروقیمغزی میباشد.افزایش سطح چربیهاوعدم کنترل آنهابوسیله تغذیه ودارو ودرمان بموقع بااینکه زنگ خطر را برای همه به صدا در می آورد ولی عمدتاباعث مرگ هزاران بیمار هموزیگوت و هترزیگوت میگرددبخصوص اگر بیماری دیابت را هم به این تابلو اضافه کنیم در بیماران دیابتی نوع دوم افزایش LDL کلسترول وکاهش HDL کلسترول را به وضوح می بینیم و با توجه به اینکه دیابت هم همیشه مسئله بیماری راپیچیدهتر میکند در این پژوهش برآنیم که ببینیم آیا با کنترل دیابت در بیماران دیابتی و یا حداقل به تاخیر انداختن سیر پیشرفت آن و جلوگیری از آنژیوپاتی و رتینوپاتی دیابتی چه تاخیری در افزایش سطح چربیها حاصل می شود آیا افزایش سطوح چربیهاخود باعث تشدید دیابت نوع دوم می شود و یا در بروز زودرس آن دخیل است بخصوص در افراد سالمی که HDL پایین دارند. این مساله می تواند یک ریسک فاکتور تلقی شود در این پژوهش ما با اندازه گیری LDL و HDL کلسترول در یک درصد بیمار دیابتی نوع دوم ومقایسه آن با افراد سالم داوطلب به روشهای اندازهگیری باپیشرفتهترین و مدرنترین کیتهای استاندارد آزمایشگاهی روز امیدواریم جوابی برای سوالات خود بیابیم. پژوهشی است مختصراما پر مشغله امید است تاحدی روشنی بخش چشم صاحبنظران باشد و در نظرآنان مقبول افتد