اندازه گیری ویتامین Cسرم افراد سیگاری
Abstract
سیگار کشیدن عامل خطر بیماریهای کرونی قلبی است . هم چنین آن می تواند علت سرطان ریه و سایر اعضاء اختلالات خونی ، عفونتها ، بیماریهای چشمی و... باشد . ثابت شده است که سطوح افزایش یافته رادیکال های آزاد در سیگاریها ممکن است یکی از علل اصلی نابهنجاری فوق باشد . از آنجائی که سطوح ویتامین c می تواند یک معیار ظرفیت آنتی اکسیدانت باشد . غلظت آن در سرم سیگاریها بررسی و با نتایج بدست آمده از غیر سیگاریها مقایسه گردید . مواد و روش : سطح ویتامین c در سرم خون 20 نفر سیگاری مرد و 20 نفر غیرسیگاری مرد که از جنس و سن با سیگاریها برابر سازی شده بودند و با بکارگیری2 و 4دی نتروفنیل هیدرازین بروش کالوریمتری اندازه گیری گردید . نتایج: میانگین ویتامین c سرم سیگاریها (1.15mg100ml) بطور قابل توجهی پائین تر از میانگین آن در غیر سیگاریها (1.36mg100ml) بود. بحث : غلظت پائین ویتامین c در سیگاریها ممکن است مربوط به تهی شدن آنتی اکسیدانت ها باشد چنین استنتاج می شود که ویتامین c تکمیلی برای این افراد ضروری است.