بررسی ترکیبات شیمیایی گیاه Bellevalia Iongistyla (Miscz) Grossh
Abstract
بررسی مطالب درج شده در بانکهای اطلاعاتی مختلف نظیر IPA, Medline, C.A نشان داد که ترکیبات شیمیایی Bellevalia longistyla (mscz) Grosshs یا تمشکین گل درشت مطالعه نشده است لذا به منظور بررسی ترکیبات شیمیایی پیاز تمشکین گل درشت تحقیقات روی پیازهای پائیزه شروع شد. آزمایشاتی که در اولین قدم روی این پیاز صورت گرفت، تست حضور یا عدم حضور ترکیبات شیمیایی مختلف در آن بود. که با استفاده از شناساگرهای شیمیایی حضور ترکیبات آلکالوئیدی، فلاونوئیدی و ... به اثبات رسید. به منظور بررسی این ترکیبات ابتدا پیازها را آسیاب نموده و سپس با استفاده از حلال اتر دو پترول اقدام به استخراج ترکیبات لیپوئیدی گردید. عصاره حاصل به روش کروماتوگرافی ستونی بر روی سیلیکاژل و TLC پره پاراتیو مورد جداسازی و خالص سازی قرار گرفت. یکی از فراکسیونهای حاصل از پلیت پره پاراتیو توسط طیف سنجی NMR,UV مورد بررسی قرار گرفت. سپس با توجه به اینکه تست های تشخیصی حضور ترکیبات آلکالوئیدی و فلاونوئیدی را در پیاز تمشکین گل درشت به اثبات رسانده بود نسبت به استخراج این مواد از تفاله باقیمانده از مرحله قبل به کمک کلروفرم اقدام گردید عصاره کلروفرمی حاصل به کمک کروماتوگرافی بر روی سیلیکاژل و سپس TLC پره پاراتیو مورد جداسازی و خالص سازی قرار گرفت و یک ترکیب موجود در این عصاره توسط طیف سنجی 13C, 1HNMR, UV مورد شناسایی قرار گرفت.