فرمولاسیون قرصB1 100 میلی گرمی و بررسی پایداری آن
Abstract
ویتامین B1 با نام شیمیایی تیماین هیدروکلراید مادهای است که برای رشد طبیعی و حفظ علمکردهای متابولیک بدن ضروری میباشد. این ماده نسبت به رطوبت محلولهای قلیایی، عوامل اکسیداسیون واحیاء حساس میباشد. کمبود این ماده در بدن باعث بیماری بری بری می شود. این ویتامین در گوشت گاو، جگر، غلات کامل، نخود و لوبیا وجود دارد. در این پایان نامه ویتامین B1 به صورت قرص فرموله شده است. در این فرمولاسیون تیامین هیدروکلراید ماده موثره لاکتوز به عنوان دیلوانت، نشاسته به عنوان دزانتگران، PVP به عنوان بایندر و استئارات منیزیم به عنوان لوبریفیان به کار برده شده است. فرمولاسیون با درصد های مختلف PVP انجام و ارزیابی شدند و بهترین فرمولاسیون انتخاب شد. قرصهای انتخاب شده به عنوان بهترین فرمولاسیون به منظور بررسی پایداری به مدت 6 ماه در آون هایی با درجات مختلف40 ، 50 و 60 درجه سانتیگراد نگاهداری شدند و در زمانهای مشخص از آنها نمونهبرداری شد و سپس تعیین مقدار توسط HPLC انجام گرفت. HPLC،با بافر فسفات پتاسیم منوباریک01 نرمال و فاز متحرک شامل 80 درصد حجمی بافر و 20 درصد حجمی متانول انجام شد. pH فاز متحرک روی 3 تنظیم گردید و قرصها در فاز متحرک حل شدند. پس از انجام آزمایش HPLC به منظور تعیین عمر مفید قرص های فرموله شده از روش امیر جاهد استفاده گردید که با این روش عمر مفید قرص ها سه سال و سه ماه به دست آمد.