میکروانکپسولاسیون روغن کرچک
Abstract
روغن کرچک روغن ثابتی است که از دانههای ریسینوس کومونیس تهیه میگردد. به عنوان مسهل مصرف زیادی دارد اما به دلیل داشتن طعم بد تحمل مصرف خوراکی آن حتی به شکل فرمولاسیون امولسیون روغن در آب نیز برای بیماران راحت نیست. هدف از مطالعه حاضر میکروانکپسولاسیون روغن کرچک به منظور پوشش کامل طعم بد آن می باشد. به این منظور از طریق کواسرواسیون به روش Cross linking میکروکپسولهای حاوی روغن کرچک تهیه میشود. در روش فوق از پلیمر آلژینات سدیم و سدیم کربوکسی متیل سلولز و نمک کلرید کلسیم و کلرید آلومینیوم استفاده گردید که نتیجه مطلوب با پلیمر آلژینات سدیم و نمک کلرید کلسیم بدست آمد. همچنین تاثیر غلظت کلرید کلسیم، نسبت به پلیمر به دارو، غلظت پلیمر در محلول حاصله واثر مواد جانبی نظیر PEG6000 و TWEEN80 مورد بررسی قرار گرفت تا بتوان بهترین فرمولاسیون را انتخاب کرد. در نهایت میکروکپسولهای حاوی روغن کرچک به گونهای کاملا" کروی شکل تقریبا" منودیسپرس با میزان بازیافت بالای 95 درصد تهیه شد. نتایج حاصله نشانگر ایدهآل بودن این روش برای روکش دادن مایعات و نیز میزان انحلال و آزادسازی حداقل حدود 35 درصد در یکساعت اول برای روغن کرچک درون میکروکپسولها بود. به عبارت دیگر با استفاده از روش فوقالذکر و بهینه سازی میکروکپسولها می توان میکروکپسولی حاوی روغن کرچک تولید نمود که طعم بد آنرا کاملا" پوشش میدهد.