• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

بررسی نقش ماده غذایی تهیه شده از ماهی سفید در دمای بالا، برروند سرطان زایی پوست موشهای آزمایشگاهی

Thumbnail
Date
1387
Author
رضازاده, حسن
Metadata
Show full item record
Abstract
فرآورده دریایی تهیه شده در دمای بالا که از نوع ماهی سفید Rutilus Frisi Kutum بدست می آید مدتها در طب سنتی و در منطقهای از کشورمان به منظور درمان بیماران صعب العلاج سرطانی پیشنهاد میشد. به طور کلی تصور عمومی نسبت به فرآوردههای دریایی بسیار مثبت تر از دیگر فرآوردهای گوشتی است و معمولا" این فرآوردهها با ضریب اطمینان بیشتری مصرف میشوند. ما در این آزمایش فراورده دریایی مذکور را به صورت مستمر و در طی 50 هفته و به میزان mg 200در هفته برای هر موش از طریق خوراکی تجویز کردیم و در عین حال موشها را در شرایطی یکسان در معرض ماده سرطانزا ( 12و 7 دی متیل بنز (a) آنتراسن) قرار دادیم. ضمن آنکه ماده تسریع دهنده روغن کروتون را تا زمان بروز تومورها برای همه موشها به کار بردیم مشاهده شده که گروه دریافت کننده فرآورده دریایی علیرغم ادعاهای موجود بسیار بیشتر از گروه کنترل به تومورهای پوستی مبتلا شدند. کارسینوماها نیز فقط در گروه د ریافت کننده ماده دریایی دیده شدند. تحقیقات متعدد نقش رادیکالهای آزاد را در فرآیندهای سرطانزایی تایید می کنند. رادیکالهای آزاد فرآیندهای تخریبی متعددی را در سلولها موجب میشوند که یکی از آنها فرآیند پراکسیداسیون لیپیدی میباشد. ما نقش فرآورده دریایی مذکور را بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی در هر دو شرایط In vitro و In vivo در مقادیر متفاوت بررسی کردیم. در شرایط in vivo ماده مورد آزمایش را به صورت حاد و درمدت 156 روز به موشها خوراندیم. بعد از کشتن و تشریح موشها وانجام آزمایشهای لازم، مشخص شد که این فرآورده دریایی میزان پراکسیداسیون لیپیدی را در پوست موشها افزایش میدهد. میزان این افزایش وقتی که فرآورده دریایی همراه با روغن کروتون به کار برده میشود بسیار بیشتر از موقعی است که هر یک از آنها به تنهایی به کار برده میشوند. در شرایط In vitro نیز غلظتهای متفاوتی از ماده دریایی را در لولههای آزمایش محتوی سرم آلبومین و سالین نرمال به کار بردیم. بعد از انجام اقدامات لازم و اتمام آزمایش کم و بیش همان نتایج آزمایش In vivo تایید شد. نتیجه نهایی این شد که فرآورده دریای تهیه شده در دمای بالا احتمالا" از طریق رادیکالهای آزاد نقش مهمی را در فرآیند سرطانزایی پوستی، بویژه مرحله تبدیل حالت خوش خیم به بدخیم بر عهده دارد.
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/27371
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV