روشهای کنترل میکروبی واکسنها و سرمها
Abstract
فرآوردههای ایمونولوژیک و بالاخص واکسنها منافعی برای انسان دارند که به طور قابل توجهی از هر گروههای دارویی دیگر بیشتر است . برای مثال واکسن آبلهای که در بزرگترین مبارزه واکسیناسیون تمام ادوار به کار رفت. جهان را یکی از ناگوارترین مشکالت انسانی نجات داد امروزه واکسنها بر علیه تعداد بیشتری از بیماریهای عفونی شایع بکار میروند و همه ساله میلیونها نفر را اعم از پیر و جوان ایمنی می بخشند واکسنها عموما" از عوامل میکروبی که ایجاد بیماریهای عفونی می کنند تهیه می شوند از مشتقات چنین میکروبها و یا از محصولات متابولیکی آنها حاصل میشوند این مواد در مقادیر نسبتا" زیادی ساخته میشوند اما از آنجا که در مراحل مختلف تولید عموما" موادی ایجاد میشوند که یا خطرناک بوده و یا با مواد ناخواسته مخلوط میباشند لذا برای به دست آوردن محصولی مطمئن و خالص جهت مصرف در شکل دارویی مناسب انجام اعمال زیادی در روی آنها ضروری و لازم میباشد امروزه روش ساخت واکسنها مورد موافقت بینالمللی بوده و مطالبی راجع به روش تولید واکسنهایی که عمومی هستند توسط سازمان بهداشت جهانی who تهیه شده که تحت عنوان شرایط لازم برای مواد بیولوژیک انتشار یافته است جزئیات تولید در بین تولید کننده ها متفاوت بوده و غالبا" به صورت یک راز صنعتی میباشد و امروزه توسط تکنیکهای مهندسی ژنتیک پیشرفتهای خوبی در زمینه واکسن های انسانی بدست آمده است. سرمها نیز که جزء فرآوردههای بیولوژیک هستند از بخش ایمونوگلوبولین سرم تهیه می شوند ودر موارد کنترلهای کیفی و کنترل ساخت مشابه واکسن ها می باشند که می توانند در درمان و پیشگیری از بیماریها به کار روند. هدف از تهیه این پایاننامه این بود که مجموعه گردآوری شدهای از تازهترین مطالب راجع به ساخت و کنترل کیفیت واکسنها و سرمها در دسترس باشد.