بررسی اثرات ضدمیکروبیMentha Iongifoliaپونه
Abstract
برای بررسی احتمال وجود اثرات ضد میکروبی در گیاه پونه با نام علمی Mentha Longifolia از تیره نعناعیان (Labiatae) با نام محلی "یارپوز" ابتدا از سرشاخه های گلدار گیاه پس از خشک و پودرکردن به چهار روش اسانس گیری و تهیه دمکرده، خیسانده آبی و استخراج با حلال آلی عصاره تهیه گردیده و دیسکهای کاغذی در این عصارهها خیسانده شده و به طریق انتشار اثرات ضد میکروبی آنها بر روی تعدادی از میکروبهای گرم منفی و گرم مثبت مطالعه گردید. در شرایط آزمایش هیچکدام از عصاره های فوق اثرات ضد میکروبی نشان ندادند. آزمایشهای تاییدی به روش کشت مستقیم نیز نتایج فوق را تایید کردند.