بررسی ترکیبات پلی فنلیHypericum perforatum
Abstract
در این تحقیق، ترکیبات پلی فنلی موجود در گیاه Hypericum perforatum از قبیل نفتودیانترون ها و فلاونووئیدها و روش جداسازی، خالص سازی و شناسایی این ترکیبات مورد بررسی قرار گرفت. به منظور انجام مراحل تحقیق بر روی ترکیبات مورد نظر، گیاه ازمنطقه میشو آذربایجان جمعآوری گردید. در ابتدا برگ ها و سرشاخههای گلدار از همدیگر جدا شده و بطور مجزا خشک گردید. سپس بررسیهای فیتوشیمیایی مقدماتی انجام شد که مشخص گردید هر دو قسمت گیاه دارای ترکیبات فعال می باشد. در مرحله بعد به منظور جداسازی وخالص سازی ترکیبات نفتودیانترونی و فلاونووئیدی گیاه اقدام به استخراج عصاره گیاه به روش ماسراسیون توسط حلال متانول گردید. عصاره بدست آمده خشک شده سپس به کمک ستون کروماتوگرافی و با استفاده از حلال های با قطبیت بالا رونده تا حدودی به اجزاء تشکیل دهندهاش تفکیک شد. پس از آن اقدام به کروماتوگرافی لایه نازک (TLC) فراکسیونهای بدست آمده گردید. با بررسی در زیر نور UV با طول موج 366 نانومتر فراکسیونهای مشابه به هم افزوده شدند. فراکسیونهای B، C و Dکه دارای ترکیبات نفتودیانترون هیپریسین و پسودوهیپریسین بودند برای جداسازی و خالص سازی این ترکیبات مورد استفاده قرار گرفتند که برای این منظور اقدام به TLC پره پاراتیو این فراکسیونها گردید. برای جداسازی فلاونووئیدهای موجوددر فراکسیونهای G و H از روش Analytical HPLC استفاده گردید که منجر به جداسازی یک ترکیب خالص شد. سپس برای بدست آوردن مقادیر بیشتر Preparative HPLC انجام گرفت. شناسایی و تعیین ساختمان مولکولی این ترکیبات به وسیله روشهای مختلف نظیر اسپکتروفتومتری UV و 1HNMR صورت گرفت ونهایتا" سه ترکیب Pseudohypericin, Hypericin و Quercitrin حاصل گردید.