بررسی فارماسیوتیکس سوسپانسیون خوراکی ایبوپروفن
Abstract
سوسپانسیونها اشکال دارویی مهمی هستند که فرمولاسیون، ساخت، بستهبندی و پایداری متفاوتی از سایر اشکال دارویی دارند و از راههای خوراکی، موضعی و تزریقی مورد استفاده قرار میگیرند. همواره سوسپانسیونهای دارویی خوراکی از جمله اشکال دارویی بسیار مطلوب برای کودکان و بیمارانی که قادر به مصرف اشکال دارویی جامد نیستند بوده است. در این تحقیق جهت فرمولاسیون سوسپانسیون خوراکی mg5ml 100 ایبوپروفن ( یک داروی ضد تب، ضد درد و ضد التهاب غیر استروئیدی مفید وموثر) ابتدا برای یافتن بهترین سوسپانسیون کننده که عامل بسیار مهمی در پایداری فیزیکی سوسپانسیون و بهبود کیفیت ظاهری آن است، سوسپانسیونهای محتوی پلیمرهای مختلف سلولز شامل NaCMC، آویسل، HPMC,HEC, MC و مخلوط NaCMC و آویسل با غلظتهای مختلف تهیه گردید. ساخت سوسپانسیونها به روش تر نمودن اولیه گرد دارو توسط سورفکتانت و حداقل حجم حامل و سپس افزودن بقیه مواد فرمولاسیون، صورت گرفت. سپس آزمایشات بررسی پایداری فیزیکی نظیر تعیین حجم سدیمانتاسیون و دفعات بازپراکنش، یک ماه، سه ماه و شش ماه پس از ساخت روی تک تک سوسپانسیونها انجام شد و بهترین سوسپانسیون شامل075 ,، NaCMC و025 ,آویسل برگزیده شد. در نهایت پس از انجام تستهای ذوب و ا نجماد دورهای و آزمایشات سرعت انحلال و پایداری شیمیایی رسیدن به نتایج مطلوب همین سوسپانسیون به عنوان فرمولاسیون مناسب برای ایبوپروفن معرفی گردید. نتایج نشان داد این سوسپانسیون حداقل تا 3 سال می تواند پایدار بماند.