ارتباط تغذیه و رژیم غذایی روزانه با پوسیدگی دندانها
Abstract
نظر به اهمیت تغذیه صحیح در سلامتی انسان و نقش آن درایجاد وگسترش یا جلوگیری از پوسیدگی دندان ،این مطالعه جهت ارزیابی این فاکتور مهم در محصلین دوره راهنمایی مدارس تبریز در سال تحصیلی137778 انجام شد.بدین منظور مطالعه روی یکصدوبیست نفراز جمعیت دانشآموزان با روش نمونه گیری احتمالی انجام گردید.روش جمع آوری اطلاعات،پر کردن پرسش نامه به همراه مصاحبه بود.سپس دانشآموزان مورد نظر جهت کنترل شاخص پوسیدگی(DMFT)معاینه شدند. دادهها پس از پردازش در فایل نرم افزاری مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفتند.نتایج بهدست آمده حاکی ازارتباط مستقیم تعداد دفعات مصرف کربوهیدراتها،تعداددفعات وزمان مصرف تنقلاتو ارتباط معکوس مصرف فلوراید،بهداشت دهان و دندان باشاخص پوسیدگی است.پارهای از متغیر های مورد بررسی در جنس دختروپسرتفاوت معنی داری داشتند.در نهایت در بررسی فوق به این نتیجه رسیدیم که فاکتورهای مذکور در جامعه ماباDMFTارتباط دارندکه این نتیجه در راستای نتایج بدستآمده از تحقیقات مشابه قبلی استگز چه برای نشان دادن این ارتباط به مطالعات زیادی نیاز داریم که امیدوارم توسط سایرین مورد مطالعه بیشتری فرار بگیردو نکات بیشتری مورد بررسی قرارگیرد.