فرمولاسیون رانیتیدین جوشان
Abstract
در این تحقیق سعی شده است تا با استفاده از فرم جوشان، رانیتیدین را به صورت شکل مطبوع به بیمار عرضه نمود. فرایند جوشش در این فرمولاسیون از واکنش دو اسید آلی و یک قلیا حاصل می شود که نتیجه آن ایجاد گار دی اکسید کربن است. برای تهیه فرم جوشان از دیاگرام ترنز استفاده گردید که در نهایت مخلوطهای سه تایی از لحاظ طعم، زلالیت و PH مورد بررسی قرار گرفتند و مخلوطهای ایده ال برگزیده شدند. روش گرانولاسیون بکار رفته دو نوع بود، اولی روش فیوژن و دومی روش استفاده از حلال آلی. گرانولهای حاصله از هر دو نوع گرانولاسیون مورد بررسی و مقایسه قرار گرفتند که مشخص گردید که گرانولهای حاصله از روش اول مقرون به صرفه بود و گرانولهای روش دوم کیفیت خوبی داشت. مشکل اساسی در این راه طعم تلخ رانیتیدین هیدروکلراید بود که با استفاده از سدیم ساخارین و مواد دیگر بعنوان شیرین کننده و طعم دهنده مرتفع گردید.