• English
    • Persian
  • English 
    • English
    • Persian
  • Login
View Item 
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
  •   KR-TBZMED Home
  • School of Pharmacy
  • Theses(P)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

اثرات درمانی روغن ماهی در کنترل فشارخون

Thumbnail
Date
1377
Author
شجاع الساداتی, خسرو
Metadata
Show full item record
Abstract
بیماری افزایش فشار خون را می توان به دو نوع اولیه و ثانویه تقسیم کرد . در هیپرتانسیون اولیه علت مشخصی یافت نشده است ولی مطالعات ایپدمیولوژیک نشان داده که احتمالا عواملی مانند توارث ،محیط، سن ، نژاد، وزن ، جنس ،سیگار، حساسیت به نمک و ... در ایجاد فشار خون دخالت دارند . در هیپرتانسیون ثانویه ، اختلالات کلیوی ، کوارکتاسیون آئورت هورمونهای تیروئید و مصرف داروهایی مانند کورتیکواستروئیدها و داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی (NSAIDs) دخالت دارند . به علت مزمن بودن این بیماری ،زژیمهای مناسبی توجه دانشمندان مورد توجه قرار گرفته است . رژیمهای درمانی از قبیل اصلاح وزن اضافی ،اصلاح میزان نمک طعام دریافتی وپرهیز از مصرف الکل و عدم استعمال دخانیات و دوری اطز فشارهای روانی و استرسهای شغلی و مصرف مقادیر مشخصی از کلسیم ،منیزیم و پتاسیم و دریافت رژیمهای مناسب از قبیل دریافت دژیم با کلسترول پایین و چربی غیر اشباع با مقادیر زیاد در جیره غذایی روزانه باعث درمان فشار خون خواهد شد . اخیرا مطالعات زیادی در مورد اثر مفید روغن ماهی در کاهش فشار خون در افراد هیپرتانسیو انجام گرفته است . روغن ماهی دارای تنوع زیادی از اسیدهای چرب غیر اشباع است که عمدتا از خانواده w3 هستند و مهمترین آنها دکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) و ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) می باشند. در بین جمعیتهای مصرف کننده محصولات ماهی و مقادیر زیاد غذاهای دریایی مثل ایسکیموهای آلاسکا و کشور ژاپن و فیلی پین و تایلند شیوع بیماریهای قلبی عروثی یطور قابل توجهی کمتر است . مطالعات انجام شده نشان داد که اسیدهای چرب w3 التهاب را با کاهش در ساخت اینترلوکین IوTNF بوسیله سلولهای خونی تک هسته ای کاهش می دهند . و در پیشگیری از عوارض آترواسکلروز و ترومبوآمبولیک موثر هستند . همچنین باعث افزایش زمان سیلان و کاهش چسبندگی تجمع پلاکتها و کاهش ویسکوزیته خون می شوند . سطح پلاسمایی TXBوPGE و PGFکاهش می یابد. اسیدهای چرب w3 با ممانعت از لیپوژنز باعث کاهش غلظت تری گلیسرید پلاسما می شوند. سطح پلاسمیای گلسترول تام و گلسترول LDL و کلسترول VLDL پایین می آید ولی سطح پلاسمائی کلسترول HDL افزایش می یابد . فشار خون سیستولی و دیاستولی پایین می آید که باعث کاهش بیماریهای قلبی عروقی و مرگ و میر ناشی از آن می شود . با بررسی و مطالعاتی که بعمل آمد معلوم گردید که دوزهای توصیه شده از اسید چرب w3 برای کاهش فشار خون باید بیشتر از gday 3باشد تا بتواند اثرات مشخصی را نشان بدهد . مطالعات گوناگون بیشترین اثر کاهش دهنده فشار خون روغن ماهی را به تقویت انقباض عروقی و خاصیت ازتجاعی عروقی مربوط می داند که به علت کاهش تون سمپاتیکی عروق و کاهش حساسیت کاتکول آمینهاNEP) و (EP به علت نفوذ اسید چرب غیر اشباع در غشاء است . همچنین تغییرات بیوسنتزایکوزانوئیدها وتغییرات غلظت کلسیم داخل سلولی هم از عوامل موثر به شمار می آیند .
URI
http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/23240
Collections
  • Theses(P)

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV
 

 

Browse

All of KR-TBZMEDCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjects

My Account

LoginRegister

Knowledge repository of Tabriz University of Medical Sciences using DSpace software copyright © 2018  HTMLMAP
Contact Us | Send Feedback
Theme by 
Atmire NV