بررسی تاثیر لاکتوباسیل کازئی بر فاکتورهای بیوشیمیایی در مدل موش سوری دیابتی
Abstract
هدف از این مطالعه بررسی تاثیر لاکتوباسیلوس کازئی بر فاکتورهای بیوشیمیایی در مدل موش سوری دیابتی ماده بود.برای انجام این مطالعه از 24 سر موش ماده نژاد سوری استفاده شد که به چهار گروه 6 تایی تقسیم شدند. دیابتی کردن موش ها با تزریق درون صفاقی استرپتوزوتوسین با دوز mg/kg 60 از وزن بدن صورت گرفت. به موش های گروه مطالعه به مدت 30 روز به ترتیب نحوه تیمار، برای گروه اول کنترل سالم آب هویج، برای گروه دوم کنترل سالم لاکتوباسیلوس کازئی در آب هویج، برای گروه سوم دیابتی آب هویج و برای گروه چهارم دیابتی لاکتوباسیلوس کازئی در آب هویج روزانه به مقدار 2 میلی لیتر به صورت گاواژ درون معده داده شد. در نهایت پس از خونگیری، میزان گلوکز، انسولین، شبه انسولین و سی پپتید خون موش ها مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج این مطالعه نشان داد، در مقایسه گروهای تحت مطالعه مشخص شد که لاکتوباسیل کازئی به طور معنی داری (0001/0 P-value = )، سبب کاهش گلوکز خون در موش های دیابتی دریافت کننده این باکتری شده، ولی تغییر معنی دار گلوکز خون در موش های سالم دریافت کننده پروبیوتیک را موجب نگردید. همچنین نتایج نشان داد که سه متغیر انسولین، شبه انسولین و سی پپتید در تمام چهار گروه مقایسه گردید و در نهایت مشخص شد که در خصوص متغیر انسولین موش های دیابتی تیمار شده با مخلوط پروبیوتیک لاکتوباسیل کازئی در آب هویج و تیمارشده فقط با آب هویج با (03/0P-value =) و همچنین گروه شاهد تیمارشده با مخلوط پروبیوتیک لاکتوباسیل کازئی در آب هویج (01/0P-value =) تفاوت معنی داری داشتند. ولی در مورد متغیر IGF-1 تغییر معنی دار در موش های گروه های مختلف تحت تیمار مشاهده نشد. در خصوص سی پپتید بجز گروه شاهد سالم تیمار شده با مخلوط پروبیوتیک لاکتوباسیل کازئی در آب هویج، در بقیه گروه ها،با (03/ و02/0)P-value =، تفاوت معنی داری وجود داشت.