مقایسه ترکیب اسیدهای چرب مایع مغزی-نخاعی (CSF) کودکان مبتلا به مننژیت باکتریال و مننژیت غیر باکتریال با افراد کنترل
Abstract
هدف از این مطالعه تعیین ارتباط بین ترکیب اسیدهای چربCSF با بیماری مننژیت عفونی و غیر عفونی در کودکان است.نمونه های81 نفر از کودکان (3 ماهه تا 6 ساله ) بیمارستانهای تبریز که با علایم مننژیتبه بیمارستان مراجعه کرده وبه عنوان بخشی از آزمایش های تشخیصی معمول موردبررسی قرارگرفته بودند جمع آوری شد. لیپیدهای نمونه استخراج و به صورت استر متیل اسیدهای چرب مشتق سازی شد والگوی کامل اسیدهای چرب CSFبا استفاده از روش کروماتوگرافی گاز- مایع (GLC) تعیین شد.اسید پالمتیک (16:0) اسید چرب اصلی در CSFبود. کودکان با مننژیت عفونی درصد بالایی از اسید اولئیک(10%> و 05/0>P)ودرصد پایینی از اسیدهای چرب غیر اشباع امگا-3 (40%-> و 05/0>P)را در مقایسه با کودکان مننژیت غیر عفونی و گروه غیر مننژیت داشتند. یک رابطهعکس بین اسیدهای چرب زنجیره بلند امگا-3 و تعداد گلبولهای سفید، شمارش نوتروفیل و لنفوسیت در گروهمننژیت عفونی وجود داشت.اسیدهای چرب امگا-3 ( %37 و001/0=P) در گروه مننژیت عفونی با سپتی سمی نسبت به گروه بدون سپتی سمی کاهش بیشتری داشتو نسبت اسیدهای چرب امگا-6 به امگا-3(%29- و 02/0=P) در بیماران بدون سپتی سمی نسبت به آنهایی که مننژیت با سپتی سمیداشتند کمتر بود.,
The aim of this study was to determine whether purulent or aseptic meningitis is associated with fatty acid composition in CSF. Eighty-one CSF samples from children between 3 months and 6 years of age were collected, admitted to the Tabriz Public Hospitals who met clinical criteria of meningitis at enrollment. The complete pattern of fatty acids was determined with gas liquid chromatography.Palmiticacid(16:0) was themain fatty acid in CSF. A higher percentage of oleicacid (P<0.05 ,>10%) and a lower percentage of omega-3 polyunsaturated fatty acids (P<0.05, <-40%) were demonstratedin children with purulent meningitis in comparison to aseptic meningitis and none-meningitis. There was an inverse relationship between CSF long-chain omega-3 fatty acids and the total number of leukocytes and differential counts of neutrophils and lymphocytes in patients with purulentmeningitis.Omega-3 fatty acids(P=0.001, 37%) weredecreasedand the ratio of n-6/n-3 (P=0.02, -29%) was increased in purulent meningitis with sepsis group than in those with meningitis with no sepsis.