مقایسه سطح سرمی ویتامین D بین افراد سالم با بیماران دیابتی مبتلا به زخم پا و فاقد آن
Abstract
هدف از انجام این مطالعه مقایسه سطح سرمی ویتامین D بین افراد سالم با بیماران دیابتی مبتلا به زخم پا و فاقد آن می باشد. در این مطالعه از بیماران دیابتی مبتلا به زخم پا که در بخش غدد بستری شده اند و یا یا به درمانگاه پای دیابتی مراجعه کرده اند شرح حال مبنی بر طول مدت ابتلا به دیابت اخذ شد. سپس معاینه لازم جهت تعیین درجه زخم انجام شده و BMI اندازه گرفته شد.آزمایشات خونی لازم شامل چکHbA1c ,ESR ,CRP ,25 OH Vit D ,LDL ,HDL ,Cholesterol Total ,TG ,Cr انجام شد. به طریق مشابه بیماران دیابتی فاقد زخم پا مورد بررسی قرار گرفتند که گروه کنترل شامل افراد سالمی بود که به کلینیک غدد مراجعه کرده بودند و اندیکاسیون چک ازمایشات روتین را داشتند؛ با این تفاوت که در گروه افراد سالم HbA1c چک نشد.میانگین±انحراف معیار میزان ویتامین D در گروه کنترل برابر ng/ml 03/23±22/29 بود. میانگین±انحراف معیار میزان ویتامین D در گروه بیماران دیابتی بدون زخم پای دیابتی برابر ng/ml 11/24±03/30 بود. میانگین±انحراف معیار میزان ویتامین D در گروه بیماران دیابتی با زخم پای دیابتی برابر ng/ml 93/12±28/18 بود. در مقایسه میزان ویتامین D در بین گروه های مورد مطالعه، گروه بیماران دیابتی با زخم پای دیابتی کمترین میزان را به خود اختصاص داده بود. برای مقایسه میزان ویتامین D بین سه گروه مورد مطالعه از كروسكال واریس و متعاقب آن از آزمون تعقیبی Dunn's استفاده شد. با استفاده از نتایج به دست آمده از آزمون دان اختلاف معنی داری در مقایسه میزان ویتامین D بین گروه های کنترل و بیماران دیابتی با زخم پای دیابتی (035/0p=) و بیماران دیابتی بدون زخم پای دیابتی و با زخم پای دیابتی (029/0p=) مشاهده شد.,
The aim of this study was to compare the serum levels of vitamin D among healthy individuals with and without diabetic patients with and without foot ulcers. Patients with diabetic foot ulcer who were admitted to the endocrine department or referred to a diabetic foot clinic were interviewed for the duration of diabetes. Then, an examination was performed to determine the grade of the ulcer and the BMI was measured. The necessary blood tests were performed including HbA1c, ESR, CRP, 25 OH Vit D, LDL, HDL, Cholesterol Total, TG, Cr. In the same way as diabetic patients without leg ulcers, the control group included healthy individuals who referred to the endocrinology clinic and had routine screening tests; with the exception that they were not checked for HbA1c healthy subjects.The mean ± SD of vitamin D in the control group was 29.22 ± 23.03 ng / ml. The mean ± SD of vitamin D in diabetic patients without diabetic foot ulcers was 30.3 ± 24.11 ng / ml. The mean ± SD of vitamin D in diabetic patients with diabetic foot ulcers was 18.28 ± 12.93 ng / ml. Comparing the amount of vitamin D among the studied groups, the diabetic group with diabetic foot ulcer had the lowest vitamin D level. To evaluate the significant difference between the groups for vitamin D level, Crosscalvaris and Dunnt’s test were used that there were significant differences between control group and diabetic patients with diabetic foot ulcer (p=0.022) and diabetic patients without diabetic foot ulcer and diabetic patients with diabetic foot ulcer (p=0.007).