مقایسه الگوی اسیدهای چرب بافت آئورت و بافت سافن در بیماران مبتلا به گرفتگی شدید عروق كرونر
Abstract
هدف از این مطالعه، مقایسه الگوی اسیدهای چرب بافت آئورت و بافت سافن در بیماران مبتلا به گرفتگی شدید عروق كرونر می باشد. نمونه های بیوپسی از بافت آئورت و ورید سافن و همچنین نمونه خون از 24 بیمار گرفته شد . ترکیب اسیدهای چرب بافتها با ) CAD ( مبتلا به گرفتگی شدید عروق کرونری با استفاده از گاز کروماتوگرافی تعیین گردید و همچنین پروفایل لیپیدی سرم توسط کیت هایتجاری مورد ارزیابی قرار گرفت . سطح اسید پالمیتیک بصورت معناداری در آئورت در مقایسه با ورید سافن بالا بود (p<0/001). همچنین میزان اغلب اسیدهای چرب غیر اشباع بطور آماری در ورید سافن بیشتر از بافت آئورت بود (p<0/05) .اما میانگین میزان لینولئیک اسید در بافت آئورت در مقایسه با ورید سافن بیشتر بود (p=0/01). همبستگی های مثبتی بین سطح سرمی LDL-C با میزان لینولئیک اسید (p<0/001 و r=0/55) و اسید الایدیک (r=0/46 و p<0/05) ورید سافن مشاهده شد . ارزیابی اسیدهای چرب بافت آئورت مشخص نمود که پالمیتولئیک اسید دارای همبستگی مثبت(r=0/46 و p<0/05)و آراشیدونیک اسید (r=0/46 و p<0/05) و لینولئیک اسید (r=-0/54 و p<0/001)دارای همبستگی های منفی با سطح سرمی HDL-C می باشد .,
In this study we investigated differences in fatty acid composition between saphenous vein and aorta tissues in patients with CAD.Methods: Biopsy samples of aortic tissues and saphenous veins as well as blood samples were obtained form 42 patients with CAD. Fatty acid composition of the tissues was determined using gas chromatography and also serum lipid profile was evaluated by commercial kits.Results: The level of palmitic acid was significantly higher in aorta compared with saphenous vein(p<0.001). Also levels of most unsaturated fatty acidswere statistically higher in saphenous tissue than aorta tissue (p<0.05). Mean level of linoleic acid was higher in aorta tissue in comparison to saphenous tissue (p=0.01). We observed positive correlations of elaidic acid(r=0.5,p<0.001) and linoleic acid(r=0.55,p<0.001) levels in saphenous tissue with serum levels of LDL-C. Evaluation of aorta tissue fatty acids revealed that palmitoleic acid(r=0.45,p<0.05) had positive and arachidonic(r=-0.46,p<0.05) and linoleic acids(r=-0.54,p<0.001) had negative correlations with serum HDL-C levels.