مقایسة سطح سرمی آنتی¬بادی¬هایIgM وIgG ضدتوکسوپلاسما گوندی در بیماران دیابتی (نوع یک و نوع دو) و افراد غیردیابتی شهرستان تبریز در سال 1393
Abstract
توكسوپلاسما گوندی انگل داخل سلولی اجباری با گسترش جهانی بوده و تعداد وسیعی از حیوانات و همچنین در انسان دیده میشود كه تقریباً یک سوم جمعیت جهان را آلوده میكند. توكسوپلاسموز یكی از مهمترین بیماریهای انگلی است كه احتمال وقوع و شدت این بیماری ممكن است در بیماران دیابتی به دلیل نقص سیستم ایمنی در مقایسه با افراد سالم متفاوت باشد. هدف: چون دیابت یكی از مهمترین و بزرگترین تهدید برای سلامتی انسانها در قرن 21 میباشد این مطالعه صورت گرفته است.روشها: بعداز تکمیل پرسشنامه و رضایتنامه آگاهانه، تعداد300نمونه شامل 100 مورد دیابت نوع یک، 100 نفر دیابت نوع دو و 100 نفر فرد سالم نمونه سرمی جمعآوری شد. سپس نمونههای سرمی از نظر گلوکز خون ناشتا، IgG و IgM با استفاده از به ترتیب روشهای آنزیماتیک و کمی لومینسانس مورد بررسی قرار گرفت.نتایج:یافتهها نشان داد که 46درصد از بیماران دیابتی نوع یک از نظر IgG مثبت بودند. 40درصد از بیماران دیابتی نوع دو IgG مثبت و 43درصد از افراد کنترل IgG مثبت بودند و در مجموع کل 13 مورد IgM مثبت داشتیم و نتایج فوق نشان می دهد که میزان مصرف غذاهای پروتئینی (گوشت و فرآوردههای پروتئینی) ارتباطی با سطوح IgG و IgM در تمام افراد شرکت کننده نداشت. طبق نتایج سطح IgM خانمهای خانهدار بیشتر بود ولی با این وجود از نظر آماری این اختلاف معنیدار نبود. همچنین، ما در این جمعیت هیچ ارتباطی بین جنس افراد، شغل و تحصیلات و محل سكونت افراد با افزایش سطوح IgG و IgM مشاهده نکردیم. همچنین در هر سه گروه بررسی شده هیچگونه علائم بالینی مشاهده نشد و افزایش سطح سرمی IgM و IgG در بیماران ظهور علائم بالینی را نشان نداد.,
Toxoplasma gondii is an intracellular obligate parasite that it is the causative agent of toxoplasmosis in warm blooded animals includinghumans. Toxoplasmosis is one of the important parasitic diseases that likely the incidence and severity of this infection in diabetic patients may be varying in comparison with healthy individuals. Aim:Diabet is considered one of the largest emerging threats to health in the 21 century.Methods:After completing the questionnaire and consent, 300 sera samples including 100 type 1 diabetic cases, 100 type 2 diabetic cases and 100 healthy controls were investigated. Serum samples were screened for fasting blood sugar, IgG and IgM antibodies against Toxoplasma gondii by enzymatic and chemiluminescence methods, respectively.Results:Findings showed that participants who consumed proteins (raw meat and eggs) had no increase IgG andIgM levels in all groups. The results showed that housewives had high level of IgM antibody in all groups but was not significant. Also, we found that gender, job, education, local had no a significant increase in the IgG andIgM antibody levels.