تعیین سطح سرمی ویتامین D در بیماران بستری با عفونت های ریوی در مراکز عفونی تبریز طی سالهای 92-91
Abstract
Objective: To determination of serum level of vitamin D in hospitalized patients with respiratory infections in infectious disesase wards of Tabriz in 2012-2013. Methods: In a descriptive-analytical study that performed in Department of infectious diseases of Tabriz on patients with respiratory disease, serum level of vitamin D in hospitalized patients with respiratory infections in infectious disesase wards of Tabriz in 2012-2013 evaluated. Results: In this study, 50 admitted patients with respiratory infections and 50 healthy persons evaluated. Mean age of patients in case group was 61.6618.23 and in control group was 58.8012.89 year(P=0.368). 34 of patients in case group and 30 persons of control group were male(P=0.405). Mean Vitamin D level in case group patients was 15.7712.64 and in control group persons was 20.1511.84 (P=0.78). 36 of patients had acute pneumonia, 7 of them had TB, 5 of them had exacerbation of COPD and 2 of them had acute tracheobronchitis. 16 of patients had Impaired consciousness. Mean the activity in case group patients was 31.0959.32 hours and the activity in control group persons was 57.6954.27 hours and mean exposure to light in case group patients was 16.5519.67 hours and the exposure to light in control group persons was 11.297.92 hours. Significant liner correlation was not found between the activity and exposure to light in the studied patients. Significant liner correlation was not found between the Vitamin D level with Consumption of Milk, Yogurt, Butter, Cheese, Bread, Fish, Meat and Eggs in the studied patients and significant direct liner correlation was found between the Vitamin D level with consumption of hen in the studied patients.,
هدف:تعیین سطح سرمی ویتامین D در بیماران بستری با عفونتصهای ریوی در مراکز عفونی تبریز طی سالهای 92-91.مواد و روشها:در یک مطالعه توصیفی- تحلیلی که در دپارتمان بیماریهای عفونی تبریز بر روی بیماران مبتلا به عفونت های ریوی انجام دادیم، سطح سرمی ویتامین D در بیماران بستری با عفونت های ریوی و عوامل احتمالی مرتبط با آن در مراکز عفونی تبریز طی سال های 92-91 مورد بررسی قرار گرفت.نتایج:در این مطالعه، 50 بیمار بستری با عفونت های ریوی و 50 فرد سالم مورد بررسی قرار گرفت. میانگین سن بیماران گروه مورد 23/1866/61 سال و گروه کنترل 89/1280/58 سال بود(368/0=P). 34 نفر از بیماران گروه مورد و 30 نفر از افراد گروه کنترل، مرد بودند(405/0=P). میانگین سطح ویتامین D بیماران گروه مورد 64/1277/15 و میانگین سطح ویتامین D بیماران گروه کنترل 84/1115/20 بود (78/0=P). 36 نفر مبتلا به پنومونی حاد، 7 نفر مبتلا به TB، 5 نفر مبتلا به تشدید COPD و 2 نفر مبتلا به تراکئوبرونشیت حاد بود. 16 نفر دچار اختلال هوشیاری بودند. میانگین میزان فعالیت بیماران گروه مورد 32/5909/31 ساعت در هفته و میانگین میزان فعالیت بیماران گروه کنترل 27/5469/57 ساعت در هفته بود و میانگین میزان تماس با نور بیماران گروه مورد 67/1955/16 ساعت در هفته و میانگین میزان تماس با نور بیماران گروه کنترل 92/729/11 ساعت در هفته بود. رابطه خطی معنی داری بین سطح ویتامین D بیماران با میزان فعالیت و تماس با نور بیماران مورد مطالعه وجود نداشت. رابطه خطی معنی داری بین سطح ویتامین D بیماران با میزان مصرف شیر، ماست، کره، پنیر، نان، ماهی، گوشت قرمز و تخم مرغ در بیماران مورد مطالعه وجود نداشت و رابطه خطی معنی دار مستقیمی بین سطح ویتامین D بیماران با میزان مصرف مرغ در بیماران مورد مطالعه وجود داشت.