فراوانی آلرژی غذایی دربیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و تاثیر قطع آلرژی غذایی مسبب بر علایم بیماری
Abstract
هدف از این مطالعه، بررسی فراوانی آلرژی غذایی دربیماران مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر و تاثیر قطع آلرژی غذایی مسبب بر علایم بیماری می باشد.در یک مطالعه کارآزمایی بالینی قبل و بعد، 100 بیمار مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر بوده و شرایط ورود به مطالعه را داشتند، مورد بررسی قرار گرفتند. آلرژی غذایی و نوع آن در این بیماران مورد بررسی قرار گرفت. تاثیر قطع غذای مسبب آلرژی بمدت یکماه بر روی کیفیت زندگی بیماران، شدت درد و علایم بیماری در بیماران با آلرژی مثبت مورد بررسی قرار گرفت. میانگین سنی کل بیماران مورد بررسی، 2/7 5/31 سال بود که در محدوده سنی 43-15 سال قرار داشتند. آنتی بادی اختصاصی بر علیه ماده غذایی آلرژن در 31 نفر (31 درصد) مثبت بود. میانگین طول مدت بیماری در بیماران با آلرژی غذایی 6/4 5/4 سال و در گروه آلرژی منفی، 9/2 5/3 سال بود که تفاوت آن از لحاظ آماری معنی دار نبود(21/0= P). تغییرات مربوط به کیفیت زندگی بیماران آلرژی مثبت بعد از یکماه پرهیز از غذای مسبب آلرژی به لحاظ آماری معنی دار بود(0001/0= P) ولی تغییرات مربوط به علایم بیماری از قبیل شدت دفع بلغم و گاز معنی دار نبود(18/0= P و 06/0= P).