مقایسه عوامل خطربیماری های غیرواگیرداراستان آذربایجان شرقی درسالهای 1383و1386
Abstract
Background: The aim of this study was to determine and compare the prevalence of the risk factors of non-communicable diseases in the East Azarbaijan between years 2004 and 2007. Methods: In this cross-sectional study, adults aged 15-64 were studied in a monostage cluster sampling method , in which , each cluster included 20 people from 5 age groups and 2 gender groups. The sample size was 3740 and 995 people for year 2004 and 2007 respectively. Results: The prevalence of the risk factors for years 2004 and 2007(respectively) were as below: Hypecholesterolemia: 12.1% & CI(6-18), 13% & CI(10-15) . Physical activity (at least 10 min exercise in leisure time): 29.6% & CI(21-39), 33.6% & CI(30-36) . Hypertension: 16.3 & CI(9-23), 24.1% & CI(21-27) . Diabetes: 5.5% & CI(1-10) ,11.4% & CI(10-14). Cigarette smoking: 10.7% & CI(5-10), 14.5& CI(12-17). Obesity:17% & CI(10-24), 23.6% & CI(21-26) . Fruit usage: 95% & CI (91-99), 95.6% & CI (94-97) .Vegetables usage : 83% & CI(76-90), 97% &CI(96-98). Fish usage : 29.7% & CI(20-38)& 70.7% & CI(68-73) . Solid oil usage: 89.9% & CI(84-96),68.1 & CI(60-77).Liquid oil usage:7.4% & CI(2-12), 28.5 &CI (20-37).,
هدف از این مطالعه، تعیین و مقایسة شیوع ریسک فاکتورهای بیماری های غیرواگیردار دراستان آذربایجان شرقی در سال های1383و1386 می باشد.*روش کار:دراین مطالعة توصیفی- مقطعی، بالغین 64-15 سالة استان آذربایجان شرقی به شیوة نمونه گیری خوشه ای تک مرحله ای درخوشه های 20 نفره شامل 5 گروه سنی و2گروه جنسی مورد بررسی قرارگرفته اند. حجم نمونة سال 1383، 3740 نفر و حجم نمونة سال1386، 995 نفر بوده است.*یافته ها : شیوع ریسک فاکتورهای یاد شده در استان درسال 1383 و 1386 به ترتیب به این شرح بود: هیپرکلسترولمی1/12 با (18 6)CI و13 با CI (15-10) ، حداقل 10دقیقه ورزش دراوقات فراغت 6/29 با (3921)CI و6/33 با (36 30) CI ، هیپرتانسیون 3/16 با (923) CI و1/24 با CI (2721) ، دیابت 5/5 با (101)CI و4/11 با (1410)CI ،استعمال سیگار7/10 با (105)CI و 5/14 با (1712)CI ، چاقی 17 با (2410)CI و6/23 با (2621)CI ، مصرف میوه 95 با (9991)CI و 6/95 با (97-94) CI ، مصرف سبزی83 با (9076) CI و97 با (98-96) CI ، مصرف ماهی 7/29 با (38-20) CI و7/70 با (73-68) CI، مصرف روغن نباتی جامد 9/89 با (96-84 )CI و1/68 با (77-60) CIو مصرف روغن نباتی مایع 4/7 با (12-2) CI و5/28 با (37-20) CI.