بررسی آلودگی انگل توکسوپلاسما گوندی در فرآورده های گوشتی در استان آذربایجان شرقی به روش PCR
Abstract
هدف مطالعه حاضر شناسایی انگل توکسوپلاسما گوندی و تعیین ژنوتایپ های آن در محصولات گوشتی منطقه می باشد. در این مطالعه 164 فرآورده گوشتی (سوسیس، کالباس، همبرگر و کباب) از کارخانجات استان آذربایجانشرقی جمع آوری شده و پس از استخراج DNA با روش Nested-PCR و پرایمر های اختصاصی SAG2 مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های مثبت پس از تخلیص تحت تاثیر آنزیمهای محدود آلاثر SAU3A1, CFO1 قرار گرفت.بر اساس نتایج حاصل در (39%) 64 نمونه ها انگل توکسوپلاسما شناسایی شد که به ترتیب(8/32%) 21 مورد مثبت در نمونه های کباب، (25%) 16 مورد مثبت در نمونه های کالباس، (8/21%) 14 مورد مثبت در نمونه های همبرگر، (3/20%) 13 مورد مثبت در نمونه های سوسیس تشخیص داده شد. بررسی ژنوتایپ نمونه های مثبت نشان داد که همه آنها دارای تیپ I بوده وهیچ موردی از تیپ II و III مشاهده نشد.