بررسی عوامل موثر بر نارسایی زود رس تخمدان
Abstract
هدف از این مطالعه بررسی عوامل خطر POF است. در یک مطالعه مقطعی توصیفی تحلیلی، زن دچار آمنوره و یا نازایی با سن 80ل کمتر در بیمارستان الزهرا و کلینیک های نازای40تبریز طی مدت ماه بررسی شدند. دوبار اندازه گیری مجزا FSH سرم در این بیماران تشخیص نارسایی ز13رس تخمدان را مسجل نمودULFSH) ). زن دیگر بدون آمنوره یا نازایی بعنوان گروه سالم شاهد انتخاب گردیدند. عومل خطر احتمالی بین این دو گروه مورد مقایسه ق30ر گر80ند. سابقه مثبت جراحی قبلی تخمدان، وجود علایم و نشانه های مشابه در خواهر بیمار ، سن یائسگی پایین مادر و مصرف کم گوشت قرمز و ماهی در رژیم غذایی بطور غیر مستقل و معنی دار در مقایسه با گروه سالم با نارسایی زودرس تخمدان مرتبط بودند. در مطالعه چند متغیره تنها میزان مصرف کم گوشت قرمز و ماهی دررژیم غذایی بطور مستقل و معنی دار با نارسایی زودرس تخمدان ها در ارتباط بود. محل زندگی،مصرف سیگار،مجاورت با دکل پرفشار برق و مراکز صنعتی و استفاده از موبایل در گروه دچار نارسایی زود رس تخمدان و گروه سالم تفاوت معنی دار آماری نداشت. برنامه غذایی هفتگی با حداقل وعده گوشت قرمز و وعده گوشت ماهی میتواند بطور چشمگیری احتمال نارسایی زودرس تخمدان را در زنان جوان کاهش دهد