تاثیر کاهش آرژینین رژیم غذایی برتشکیل بافت اسکار در زخم های پوستی در موش صحرایی نر
Abstract
هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر آرژینین رژیم غذایی بر فرایند تشکیل بافت اسکار در زخمهای پوستی در موش صحرایی نر می باشد. نمونه مورد مطالعه شامل موش صحرایی نر با وزن گرم بود. رت ها به گروه تقسیم شدند:75گروه کنترل که از غذای فشرده روت200250یه شد. (=.(N در این گر4ه بلافاصله پس از ایجاد زخم1رژیم غذایی آماده و کم آرژینین آغاز شده و تا یک هفته ادامه یافت (=.15 ا2ن گروه از سه روز قبل از ایجاد زخم رژیم غذایی آماده و کم آرژینین آغاز شده و تا یک هفته پس از آن ادامه یافت (=.(N در نهایت گروه چهارم که رت م15کل ا3 دو گروه پانزده تایی بود که یکی از آنها با رژیم غذایی آماده و کم آرژینین به مدت هفته و دیگری به مدت روز تغذیه شد. در روزهای و و و از محل زخم15ی پو4تی بیوپسی تهیه شد. نمونه ها برای میک30سکوپ نوری با رنگ آمیزی H&E و Trichrome Mansson جهت بررسی الیاف کلاژن و الاستین و سلولهای ارتشاحی استفاده شد. طی روزهای تا هر رو1ه و در روز اندازه گیری از طول10 عرض زخم با کولیس دیجیتالی به عم1 آم4. د14روز60فتم گروه سوم که رژیم کم آرژینین داشت در مقایسه با گروه یک که آرژینین دریافت می کردند (=(p و گروه دوم که قبل از شروع زخم آرژینین دریافت می کرد (=(p با سرعت بالاتری کاهش سطح زخم پیدا کرد و از نظر آماری این اختلاف معنی دار بود p) کمتر از )