بررسی تاثیر عصاره پیاز بر تشکیل آب مروارید در موش صحرایی
Abstract
هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر افشره پیاز در پیشگیری از کاتاراکت ناشی از سلنیت سدیم در موش صحرایی است. عدد موش صحرایی به صورت رندم به گروه تقسیم ش32د. گروه A به عنوان کنترل در نظر گرفته شد و فقط 4کبار تزریق زیر جلدی نرمال سالین دریافت کرد. گروه B و C و D سلنیت سدیم به صورت تزریق زیر جلدی به میزان nmolgr دریافت کردند. گروه C و D علاوه بر سلنیت سدیم روزانه بار، هر ساعت ، به مدت دو هفته، آب پیاز در چشم راست دریافت کردند. گروه C آب پیاز30ا به صورت رقیق نشده و گروه D به صورت رقیق شده با نرمال سالین دریافت کر3. تشکیل آب 8روارید به صورت هفتگی، توسط پزشک متخصص، زیر میکروسکوپ مخصوص بررسی شد. بعد از روز میزان کاتاراکت به صورت بالینی تعیین شد. سپس موشها با رعایت ملاحظات اخلاقی12شته شدند و لنزها به صورت اینتراکسپولار جهت تعیین میزان TA و SOD و GPX خارج شدند. گروه A کاتاراکت واضح نداشتند. همه موش های گروه B کاتاراکت در حد grade IV داشتند. در گروه C، موش کاتار15ت واضح نداشتند. یک موش کاتاراکت grade II در چشم راست و یک موش کاتاراکت grade III در چشم راست داشت. در گروه D، نتایج مشابه گروه C به دست آمد. در بررسیهای بیوشیمیایی افزایش معنی داری در میزان SOD، GPX،TA در گروه C و D نسبت به گروه B دیده شد.((Pv