مقایسه جویدن و بلعیدن سیر در تغییر پارامترهای لیپیدی و پراکسیداسیون آنها در بیماران پیوند کلیهای
چکیده
هدف مطالعه حاضر بررسی اثر سیر در کاهش پروفیل لیپیدی و پراکسیداسیون آنها می باشد نفر از بیماران کلیهای با وضعیت پایدا50 انتخاب و به دو گروه تقسیم شدند. بیماران به دو طریق بلعیدن و جویدن، به مدت دو ماه حبه های سیر یک گرمی دریافت نمودند و پس از یک ماه washout دوباره بمدت دو ماه دیگر سیر رابا تعویض نحوه مصرف، استفاده نمودند در آغاز و پایان هر دوره، رژیم غذایی یاد آمد، اندازه گیری فشار خون، پروفیل لیپیدی، مالون دی آلدئید، اوره، کراتتینین و سطح سرمی سیلکوسپورین از ایشان بعمل آمد پروفیل لیپیدی، اوره و کراتینین بروش آنزیماتیک و مالون دی آلدئید بروش کالریمتریک و با استفاده از واکنش تیوباربیتوریک اسید و سطح سیکلوسپورین سرم توسط RIA اندازه گیری شد