بررسی تاثیر مهار همزمان IL-6 و β-catenin در سلول های سرطانی
Abstract
درمان سرطان یکی از چالش های اصلی محققان این حوزه بشمار می رود. روش های رایج درمان سرطان شامل شیمی درمانی، رادیودرمانی، و جراحی در بسیاری از بیماران کارایی لازم را نداشته و بسیاری از بیماران با مقاومت دارویی، عود مجدد بیماری و عوارض شدید درمان مواجه می شوند. بنابراین، یافتن راههای درمانی نوین و کارا برای درمان سرطان بسیار ضروری بنظر می رسد. فاکتورهای بسیاری در ریزمحیط تومور هستند که به رشد و گسترش تومور کمک کرده و پاسخ های ایمنی ضدتومور را مهار می کنند. IL-6 و β-catenin دو فاکتور بسیار مهم در ریزمحیط تومور هستند که در یک لوپ افزایشی همدیگر را تحریک کرده و به رشد تومور کمک می کنند. از اینرو در این مطالعه این دو فاکتور بصورت ترکیبی هدف قرار گرفتند.
مواد و روش ها: در این مطالعه برای هدف قرار دادن فاکتورهای IL-6 و β-catenin از نانوذرات بر پایه کیتوزان بارگیری شده با مولکول های siRNA استفاده گردید. این مطالعه بر روی دو رده سلولی 4T1 و CT26 که رده های سلولی سرطان موشی هستند انجام گرفت. تاثیر درمان بر روی بقای سلول ها با روش MTT و تاثیر درمان بر روی بیان ژن های هدف با روش Real-time PCR انجام پذیرفت.
یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد که هدف قرار دادن همزمان فاکتورهای IL-6 و β-catenin موجب کاهش معنادار بقای سلول های سرطانی گردید.همچنین سرکوب بیان این دو فاکتور موجب تغییر الگوی بیان ژن های درگیر در آپوپتوز، متاستاز، تکثیر و آنژیوژنز سلولی گردید.