نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorرفیع نژاد, معصومه
dc.date.accessioned2024-10-27T05:50:03Z
dc.date.available2024-10-27T05:50:03Z
dc.date.issued1403en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71564
dc.description.abstractزمینه و هدف: آنزیم پاراکسوناز- 1 ( PON-1 ( یک آنزیم آنتی اکسیدانی است که از اکسیداسیون لیپوپروتئین با چگالی پایین ) LDL-C ( که در شروع و پیشرفت بیماری عروق کرونر (CAD) نقش مهمی دارد جلوگیری م یکن د. استرس اکسیداتیو موجب کاهش فعالیت این آنزیم م یشود؛ اما در مقابل آنتی اکسیدا نهای غذایی منجر به حفظ فعالیت آن م یشوند. رژیم مدیتران های، رویکرد رژیمی برای توقف فشار خون بالا ) DASH ( و ا لگوی غذایی DASH _ م دیتران های برا ی تأخی ر در تحلیل عصب ی ) MIND ( منجر به بهبود پلاک در فاز التهابی م یشون د. هدف از اجرای این مطالعه تعیین ارتباط بین الگوهای غذایی ) DASH ، مدیتران های و (MIND و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی غذای ی ( DTAC ( با سطح سرمی آنزیم PON-1 و شانس ابتلا ب ه بیماری در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونر م یباشد. مواد و رو شها: در این مطالع هی مقطعی ، 102 فرد مبتلا به بیماری عروق کرونر، با هر درج های از تن گی که توسط آنژیوگرافی تأیی د شده بود و همچنین 60 فرد به ظاهر سالم وارد شدن د. دریاف ت غذایی بیماران با استفاده از پرسشنامه بسامد غذایی ) FFQ ( ارزیابی گردی د و سپس امتیاز الگوهای غذایی DASH ، MIND ، م دیتران های و DTAC محاسبه شد. شاخ صهای تن سن جی شامل قد و وزن انداز هگیر ی و نمایه توده بدنی محاسبه شد. پروفای ل لیپی د ی و قند خون ناشتا با استفاده از کی تهای رن گسن جی و سطح سرم ی آنزی م PON-1 بیماران با استفاده از سنجش ایمونوسوربنت مرتبط با آنزیم ) ELISA ( انداز ه گیری شد. آنالی ز داد هها با استفاده از نر مافزار SPSS ورژن 22 انجام گرفت . یافت هها: تفاوت معناداری در امتیاز الگوهای غذایی و DTAC بین دو گروه بیمار و سالم مشاهده نش د. میزان پایبندی به الگوهای غذایی مدیتران های، DASH و MIND و همچنین DTAC با سطح سرمی آنزیم PON-1 ، شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر، پروفایل لیپیدی، قند خون ناشتا و شاخصهای تنسنجی ارتباط معناداری نداشت. تنها بین اندازه دور کمر و DTAC ارتباط معکوس و معنادار دیده ش د ) 03 / 0p= (، 19 / 0 - و 51 / 0 )- CI: 95 ، 22 / 0 - Beta= (. بین سطح سرمی آنزیم PON-1 و پروفایل لیپیدی، میزان پروتئین و انرژی دریافتی و نیز شاخصهای تن سنجی )وزن، دور کمر و نمایه توده بدنی( ارتباط معناداری دیده نشد . سطح سرمی آنزیم PON-1 ارتباط معکوس و چکیده 3 معناداری با میزان قند خون ناشتا ) 04 / 0p= ( ، 01 / 0 - و 35 / 0 )- CI: 95 ، 22 / 0 - Beta= (، میزان کربوهیدرات دریافتی ) 01 / 0p= (، 10 / 0 - و 55 / 0 )- CI: 95 ، 09 / 0 - Beta= ( و ارتباط مستقیم و معنادار با میزان چربی دریافت ی کل ) 01 / 0p= (، 36 / 0 و 06 / 0 ) CI: 95 ، 29 / 0Beta= ( و اسیدهای چرب تک غیر اشباع ) 01 / 0p= (، 26 / 3 و 40 / 0 ) CI: 95 ، 43 / 0Beta= ( داشت. نتیجه گیری: ظرفی ت تام آن تی اکسیدانی غذایی و میزان پیروی از الگوهای غذایی مدیتران های، MIND و DASH با سطح سرمی آنزیم PON-1 و شانس ابتلا به بیماری عروق کرونر ارتباطی نداشت. نیاز به مطالعات بیشتر در افرا د مبتلا به بیماری عروق کرون ر جهت دستیابی به یافت ههای دقی قتر م یباشد. واژ ههای کلیدی: پاراکسوناز - 1 ، بیماری عروق کرونر، شاخصهای ت نسنجی، الگوی غذایی مدیتران های، الگوی غذایی Mediterranean_DASH Intervention for Neurodegenerative Delay ، الگوی غذایی Dietary Approach to Stop Hypertension ، ظرفیت تام آنتی اکسیدانی غذاییen_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پژشکی تبریز/ دانشکده تغذیه وعلوم غذاییen_US
dc.subjectظرفیت تام آنتی اکسیدانی غذاییen_US
dc.subjectپاراکسوناز - 1 ، بیماری عروق کرونر،en_US
dc.subjectالگوی غذایی مدیتران هایen_US
dc.subjectشاخصهای ت نسنجیen_US
dc.subjectDietary Approach to Stop Hypertensionen_US
dc.titleارتباط الگوهای غذایی (DASH، MIND و مدیترانه‌ای) و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی غذایی با سطح سرمی آنزیم پاراکسوناز-1 و خطر بیماری در افراد مبتلا به بیماری عروق کرونرen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorخیروری, ثریا
dc.contributor.supervisorخیروری, ثریا
dc.identifier.docno111091en_US
dc.identifier.callno308/ت/آen_US
dc.description.disciplineتغذیه بالینیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم