Show simple item record

dc.contributor.advisorعلی پور, نسترن
dc.contributor.advisorصمدی کفیل, حسین
dc.contributor.authorبابازاده, ثنا
dc.date.accessioned2024-09-29T08:50:26Z
dc.date.available2024-09-29T08:50:26Z
dc.date.issued1403en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71261
dc.description.abstractمقدمه: میکروب‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک چالشی فزاینده برای سلامت پوست ایجاد می‌کنند. این امر موجب تحقیق در مورد جایگزین‌های طبیعی ضدمیکروبی شده است. پلی‌ساکاریدهای گیاهی، به‌ویژه پکتین، در این زمینه امیدوارکننده هستند. اصلاح پکتین با ترکیبات پلی‌فنولی، مانند ترکیباتی که در عصاره دانه انگور یافت می‌شوند، کارایی ضد میکروبی آن را افزایش داده و طیف فعالیت آن را گسترش می‌دهد. این ترکیبات طبیعی و سازگار با محیط زیست، پتانسیل توسعه درمان‌های جدید پوستی را برای مقابله با مقاومت آنتی‌بیوتیکی و بهبود زخم‌ها ارائه می‌دهند. تحقیقات جاری به دنبال بهره‌برداری کامل از پتانسیل این ترکیبات برای پیشبرد نتایج سلامت پوست است.اهداف طرح: هدف در این مطالعه، ایجاد یک محصول طبیعی با خواص ضدمیکروبی بود که بتواند به طور بالقوه برای ترمیم زخم‌های پوستی استفاده شود، از عفونت‌های پیچیده پوستی جلوگیری کند و بر موانع ناشی از مقاومت میکروبی غلبه نماید.روش اجرا: فرآیند با اکسیداسیون پکتین با استفاده از سدیم پریدات برای ایجاد پکتین دی‌آلدهید آغاز شد که سپس از طریق دیالیز خالص‌سازی و فریز-درای گردید. پکتین آمینه شده با واکنش پکتین دی‌آلدهید با دودسیل‌آمین تحت حرارت و تقطیر تولید شد.پکتین آمینه شده در(TCA) حل شد و با محلول PVA در نسبت‌های مختلف ترکیب گردید. با استفاده از تکنیک الکتروریسی، نانوالیاف با غلظت‌های متفاوت پکتین آمینه شده ساخته شد. برای افزایش اثربخشی ضدمیکروبی، عصاره دانه انگور به نانوالیاف اضافه شد. خواص ضدمیکروبی نانوالیاف با استفاده از روش انتشار دیسک در برابر سویه‌های میکروبی بیماری‌زای انتخاب شده مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: هاله‌های عدم رشد قابل توجهی توسط نانوالیاف پکتین اصلاح شده مشاهده شد و ارزیابی‌های آن در فصل‌های بعدی ارائه شده است.بحث: پس از تولید نانوالیاف حاوی غلظت‌های مختلف پکتین، PVA و عصاره دانه انگور، از آزمون انتشار دیسک برای ارزیابی فعالیت ضدباکتریایی این مواد استفاده شد.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.relation.isversionofhttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71260en_US
dc.subjectزخم‌پوشen_US
dc.subjectپکتینen_US
dc.subjectعصاره هسته انگورen_US
dc.subjectنانوفیبرen_US
dc.subjectالکتروریسیen_US
dc.titleبررسی خواص ضدمیکروبی پلیمرپکتین همراه با مواد بیواکتیو پلی فنولیen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorاصغریان, پرینا
dc.contributor.supervisorحمیدی, ثمین
dc.identifier.callno4496en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record