نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorکریمی, لیلا
dc.date.accessioned2024-08-26T08:47:31Z
dc.date.available2024-08-26T08:47:31Z
dc.date.issued1403en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/71034
dc.description.abstractچکیده فارسی مقدمه و هدف: دیابت نوع 2 به‌ عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مزمن شناخته می شود که به علت اختلال در ترشح انسولین، مقاومت محیطی به انسولین و یا تولید بیش از حد گلوکز کبدی ایجاد می گردد. افزایش التهاب، استرس اکسیداتیو و کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی از عوارض مزمن دیابت نوع دو می باشد. مطالعات نشان داده اند که منابع غذایی غنی از پلی فنول می تواند از طریق کاهش سطح استرس اکسیداتیو و بهبود شرایط التهابی از ایجاد و توسعه عوارض بیماری دیابت نوع دو ممانعت نمایند. در این راستا، مطالعه حاضر جهت بررسی تاثیر پودر هسته خرما به عنوان منبع غذایی غنی از پلی فنول بر وضعیت تغذیه، 8- هیدروکسی دئوکسی گوانوزین و شاخص های التهابی طراحی گردید. روش کار: در این کارآزمایی بالینی تصادفی سه سوکور، 46 بیمار مبتلا به دیابت نوع 2 ( 23n= در گروه مداخله و 23 n= در گروه کنترل) با نمایه توده بدنی 25 تا 35 کیلوگرم بر متر مربع، بطور تصادفی به گروه مداخله و گروه دارونما تقسیم شدند. گروه مداخله، روزانه 5 گرم پودر هسته خرما و گروه دارونما، روزانه 5 گرم مالتودکسترین به مدت 8 هفته مصرف نمودند. دریافت¬های غذایی، فشار خون، اشتها و متغیرهای بیوشیمیایی شامل 8- هیدروکسی دئوکسی گوانوزین، TNF-α ، hs-CRP در ابتدا و انتهای مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. برای مقایسه متغیرهای کمی از آزمونهای Paired t –test، Independent t-test، تحلیل کوواریانس (ANCOVA) و Mann–Whitney U test استفاده شد. یافته‌ها: بر اساس نتایج حاصل از آنالیزداده ها، مکمل‌یاری روزانه 5 گرم پودر هسته خرما، به مدت 8 هفته منجر به کاهش معنی دار در TNF-α، و OHDG-8 در مقایسه با گروه دارونما گردید (025/0P<). اما تغییرات در سطح hs-CRP معنی دار نبود. مکمل یاری پودر هسته خرما، منجر به کاهش معنی دار سطح دریافت انرژی، کربوهیدرات، چربی و اشتها در مقایسه با گروه دارونما گردید (045/0P<). اما تغییرات سطح فشار خون دیاستولیک و سیستولیک بین دو گروه معنی دار نبود. نتیجه‌گیری: به‌طورکلی، مطالعه حاضر نشان داد که مصرف 5 گرم پودر هسته خرما، به مدت 8 هفته ممکن است با کاهش اشتها، 8- هیدروکسی دئوکسی گوانوزین و شاخص های التهابی منجر به بهبود بیماران دیابتی نوع دو ‌گردد. لذا، می‌توان پودر هسته خرما را به عنوان یک مکمل آنتی‌اکسیدانی سالم و ارزان قیمت برای بیماران دیابتی نوع دو در کنار دارو های مصرفی شان معرفی نمود. کلمات کلیدی: پودر هسته خرما، شاخص های التهابی، 8- هیدروکسی دئوکسی گوانوزین، دیابت نوع 2، پلی‌فنولen_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پژشکی تبریز/ دانشکده تغذیه وعلوم غذاییen_US
dc.subjectپودر هسته خرماen_US
dc.subjectشاخص های التهابیen_US
dc.subject- دیابت نوع 2، پلی‌فنولen_US
dc.subjectهیدروکسی دئوکسی گوانوزین،8en_US
dc.titleاثر مکمل یاری پودر هسته خرما بر شاخص های التهابی و 8- هیدروکسی دئوکسی گوانوزین در بیماران مبتلا به دیابت نوع 2en_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorدهقان, پروین
dc.identifier.docno111077en_US
dc.identifier.callno325/ت/آen_US
dc.description.disciplineعلوم بهداشتی در تغذیهen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم