Show simple item record

dc.contributor.advisorبرزگر, علی
dc.contributor.authorسیدحسینی, امیر
dc.date.accessioned2024-08-18T08:03:30Z
dc.date.available2024-08-18T08:03:30Z
dc.date.issued1403en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/70967
dc.description.abstractهدف: به طور کلی آماده سازی سطحی و نوع سمان استفاده شده دو فاکتور بسیار مهم دخیل در رنگ رستوریشن های زیرکونیای مونولیتیک هستند. با توجه به اهمیت زیبایی در رستوریشن دندان های از دست رفته، مطالعات مختلف به بررسی تاثیر فاکتور های مختلف بر رنگ رستوریشن های مورد استفاده پرداختند. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر نوع سمان (رزینی ادهزیو و سلف ادهزیو) و روش های آماده سازی سطحی مختلف (گلیزینگ و پالیشینگ) بر رنگ نهایی رستوریشن های زیر کونیای مونولیتیک با ترانسلوسنسی بالا انجام شد. روش کار: در این مطالعه تعداد 60 نمونه بلوک زیرکونیا با ترانسلوسنسی بالا که استانداردهای آن ها از نظر اندازه صحیح، عدم وجود حباب و ندول، ضخامت و قطر صحیح کنترل شده و سپس سطح آن ها به روش های پالیشینگ و گلیزینگ آماده سازی شده، استفاده گردید. دو نوع سمان رزینی ادهزیو و سمان سلف ادهزیو با ضخامت mm 1/0 که توسط مولدی با قطر و ضخامت مشخص کنترل شده، برروی بلوک های زیرکونیا قرار گرفت. برای اندازه گیری تاثیر نوع سمان و آماده سازی های سطحی بر رنگ نهایی از دستگاه اسپکتروفتومتر قبل و بعد از سمان استفاده شد. سپس اختلاف ترانسمیتانسی نمونه ها محاسبه شد. نتایج با استفاده از آزمون های آماری مناسب آنالیز گردید. یافته ها: نتایج نشان داد که میزان اختلاف ترانسمیتانسی رستوریشن زیرکونیای مونولیتیک پالیش شده و گلیز شده تفاوت معنی داری نداشتند (P>0.05). به عبارتی نوع آماده سازی سطحی تاثیری در رنگ رستوریشن زیرکونیای مونولیتیک نداشت. همچنین از نظر بررسی تاثیر نوع سمان مورد استفاده در رنگ رستوریشن، نتایج ما نشان داد که در رستوریشن های پالیش شده نوع سمان رزینی ادهزیو و یا سلف ادهزیو تاثیری در اختلاف ترانسمیتانسی و در نتیجه رنگ رستوریشن ندارد (P>0.05). اما در نوع گلیز شده، رستوریشن های دارای سمان رزینی ادهزیو نسبت به رستوریش های بدون سمان تفاوت معنی داری در اختلاف ترانسمیتانسی داشتند (P<0.05). نتیجه گیری: بر اساس یافته های این مطالعه in vitro، نوع آماده سازی سطحی (گلیزینگ یا پالیشینگ) تاثیری در رنگ رستوریشن زیرکونیای مونولیتیک ندارد. در مورد تاثیر نوع سمان مورد استفاده، استفاده از سمان رزینی ادهزیو در رستوریشن های گلیز شده، باعث تغییر رنگ رستوریشن های زیرکونیای مونولیتیک شد، که نشان دهنده تاثیر نوع سمان مورد استفاده در رستوریشن بر رنگ می باشد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکیen_US
dc.subjectسمان، آماده سازی سطحی ، زیرکونیای مونولیتیک،ترانسلوسنسیen_US
dc.titleتاثیر نوع سمان و روش های آماده سازی سطحی مختلف بر رنگ نهایی رستوریشن های زیر کونیای مونولیتیک با ترانسلوسنی بالاen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorمطیعی, مهرناز
dc.identifier.docno605008en_US
dc.identifier.callno72287en_US
dc.contributor.departmentپروتز دندانen_US
dc.description.disciplineدندانپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US
dc.citation.reviewerغفاری, طاهره
dc.citation.reviewerمحبوب, فرهنگ
dc.citation.reviewerحافظ قرآن, علی
dc.citation.reviewerتراب, علی
dc.citation.reviewerدانشپوی, مهدی
dc.citation.reviewerنگاهداری, رامین


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record