dc.contributor.author | حجازی, مریم | |
dc.date.accessioned | 2024-05-29T06:39:47Z | |
dc.date.available | 2024-05-29T06:39:47Z | |
dc.date.issued | 1402 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/70772 | |
dc.description.abstract | کودکان به علت این که قبل از عمل برنامه غذایی روزانه آن ها تغییر می کند در معرض اضطراب و ضعف هستند و یکی از علل ناراحتی قبل عمل در کودکان ناشتایی است. هدف از این مطالعه بررسی استفاده از مایعات صاف شده تا یک ساعت قبل جراحی و مقایسه آن با بیمارانی است که به صورت سنتی ناشتا نگه داشته شده اند.
روش اجرا: تعداد 55 بیمار وارد مطالعه شدند و به صورت تصادفی دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند.پس از ورود به اتاق عمل در حضور یکی از والدین اقدام به مانیتورینگ و اینداکشن بیهوشی شد. وضعیت همودینامیک کودک در طی عمل ثبت گردید. بروز هر گونه عارضه از جمله تهوع و استفراغ در هنگام اینداکشن، ثبت شد. روش اینداکشن برای همه کودکان مورد مطالعه یکسان و شامل فنتانیل 1-2 میکروگرم به ازای هر 1 کیلوگرم وزن بیمار،پروپوفل 4-5mg/Kg وآتراکوریوم 0.5mg/Kg و میدازولام0.03mg/Kg و سپس لوله گذاری با سایز مناسب انجام گردید. در انتهای عمل و در مرحله ریکاوری بروز هر گونه علائم دال بر آسپیراسیون از جمله سمع کراکل و یا ویز(خس خس سینه)در ریه، سرفه ای که به درمان پاسخ ندهد و وجود علائم تنفسی شدید ثبت گردید و در صورت وجود هر یک از این علائم اقدام به اخذ گرافی قفسه ی سینه شد. فالوآپ بیماران بعد از انتقال به بخش نیز ادامه داشت. برای گروه شاهد از بیمارانی استفاده گردید که در این گروه روش قدیمی و رایجNPO (6 ساعت مواد غذایی جامد و2 ساعت مایعات)اجرا شده است.
نتایج: در بررسی بیماران در هر دو گروه از نظر سنی تفاوت معنی داری بین دو گروه از نظر سنی مشاهده نشد. در بررسی فشار خون سیستولیک و دیاستولیک بیماران در دو گروه در فازهای قبل و حین و بعد جراحی ، تفاوت معنی داری دیده نشد. در بررسی میزان ضربان قلب بیماران در دو گروه، در زمان قبل از جراحی و حین و بعد جراحی تفاوت معنی داری یافت نشد. در بررسی عوارض احتمال که شامل استفراغ، سرفه، تنفسهای سطحی، رال، ویز و درد قفسه سینه بود، در مقایسه دو گروه، تفاوت معنی داری مشاهده نشد. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پزشکی | en_US |
dc.subject | جراحی | en_US |
dc.subject | ناشتایی قبل عمل | en_US |
dc.subject | مایعات صاف شده | en_US |
dc.subject | کودکان | en_US |
dc.title | بررسی تاثیر کاهش مدت زمان ناشتایی قبل از عمل مایعات صاف در کودکان دو تا شش سال بر روی وضعیت همودینامیک و خطر آسپیراسیون | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | عابدینی, نقی | |
dc.contributor.supervisor | اصلانی, حسین | |
dc.identifier.docno | 601584 | en_US |
dc.identifier.callno | 11584 | en_US |
dc.description.discipline | پزشکی | en_US |
dc.description.degree | دکترای عمومی | en_US |