نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorتقوی, امیرحسین
dc.date.accessioned2024-04-29T10:19:26Z
dc.date.available2024-04-29T10:19:26Z
dc.date.issued1403en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/70598
dc.description.abstractمقدمه: گونه‌های جنس vitis در طب سنتی کاربرد وسیعی دارند. با توجه به ارتباط بین ترکیبات شیمیایی موجود در گیاهان و اثرات مشاهده‎شده از آن‌ها، ضرورت بررسی و شناسایی ترکیبات موثره گیاهان زیاد است.هدف: تاکنون توجهات محققین به خود انگور و هسته آن معطوف بوده و برگ انگور غالباً توسط کشاورزان دور ریخته می‌شد. این امر در حالی اتفاق می‌افتد که برگ انگور منبع غنی از ترکیبات پلی‌فنولیک و آنتی‌اکسیدان می‌باشد. با توجه به مطالعات محدود بر روی برگ‌های گیاه انگور کشمش سفید بی‌دانه vitis vinifera و عدم تولید داخلی محصولات دارویی از برگ‌های انگور، استخراج و بررسی ترکیبات فیتوشیمیایی موجود در برگ کولتیوارهای محلی انگور نوآوری خواهد داشت.مواد و روش کار: مقدار کافی از برگ‌های گیاه در فصل تابستان از مزارع اختصاصی در شهرستان ملایر (استان همدان) جمع‌آوری و پس از شستشو در سایه خشک ‌گردید. نمونه‌های خشک توسط آسیاب پودر و سپس توسط حلال‌های ان-هگزان، کلروفرم و متانول و به کمک سوکسیله، عصاره‌گیری گردید . سپس حلال آن‌ها توسط دستگاه اواپراتور تبخیر شد. عصاره متانولی توسط روش‌های مختلف استخراج حلال به حلال و کروماتوگرافی (کروماتوگرافی ستونی ) فراکسیونه و جداسازی گردید که در نهایت پنج ماده خالص توسط NMR شناسایی شد.نتایج : از فراکسیون اتیل استاتی عصاره‌ی متانولی این گیاه ترکیبات زیر شناسایی گردید: rosmarinic acid 2 methyl quercetin 3-O-β-D glucopyranoside Quercetin-3-O-β-D-glucuronide 6′′-methylester phenyllactic acid kaempferol-3-O-β-D-glucuronide بحث و نتیجه‌گیری: مطالعه فیتوشیمیایی بر روی فراکسیون اتیل استاتی گیاه Vitis vinifera منجر به جداسازی پنج ترکیب شد. ترکیب عمده عصاره اتیل استاتی گیاه، quercetin 3-O-β- glucopyranoside است که اثرات آنتی‌اکسیدانی و آنتی‌کنسری قوی به همراه دارد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectVitis viniferaen_US
dc.subjectکوئرستینen_US
dc.subjectفلاونوئیدen_US
dc.subjectکروماتوگرافی ستونیen_US
dc.subjectآنتی اکسیدانen_US
dc.titleبررسی فیتوشیمیایی برگ‌های گیاه کشمش Vitis vinifera پرورش‌یافته در ملایرen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorناظمیه, حسین
dc.contributor.supervisorحامد یزدان, ساناز
dc.identifier.callno4361en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم