نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorکاتبی, کتایون
dc.contributor.authorجعفری طیب پور, مهسا
dc.date.accessioned2024-02-28T06:50:34Z
dc.date.available2024-02-28T06:50:34Z
dc.date.issued1402en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/70324
dc.description.abstractمقدمه: زخم¬های ناشی از تحریک مخاطی دستگاه ثابت ارتودنسی یکی از موارد آزاردهنده برای بیمار در روند درمان محسوب می‌شوند؛ بنابراین تحقیقات در جهت کاهش بروز و نیز بهبود سریع‌تر این زخم‌ها می‌تواند منجر به درمان باکیفیت‌تر و رضایت بالاتر بیماران از روند درمان گردد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر پروبیوتیک "لاکتوگام" بر پیشگیری از بروز زخم، تسریع التیام زخم و نیز کاهش درد و ناراحتی از زخم های ناشی از ارتودنسی می¬باشد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه 36 بیمار بالای 12 سال و کاندید درمان ارتونسی ثابت به دو گروه هدف (18=n) و شاهد (18=n) تقسیم شدند. گروه شاهد موم‌های ارتودنسی را دریافت کرده و گروه هدف نیز همان موم‌های ارتودنسی را همراه با قرص‌های مکیدنی پروبیوتیک "لاکتو گام" از ابتدای درمان دریافت کردند. شاخص‌های تعداد دفعات مسواک زدن، تعداد زخم، میزان درد، محل ایجاد زخم و خونریزی ثبت و در بین دو گروه مقایسه گردید. نتایج با استفاده از شاخص¬های آمار توصیفی به صورت میانگین (انحراف معیار و یا تعداد درصد) گزارش شد، به منظور بررسی اثر گروه مورد مطالعه بر ایجاد زخم با در نظر گرفتن مشخصات دموگرافیک بیماران از مدلLogistic regression استفاده شد. مقدار احتمال کمتر از 5 صدم به عنوان سطح معنی¬داری در نظر گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده¬ها از نرم افزار spss نسخه 24 استفاده شد. در رابطه با درد ناشی از زخم¬ها، نتایج با استفاده از شاخص¬های آمار توصیفی به صورت میانگین (انحراف معیار) و یا تعداد درصد گزارش شد. در مقایسه تعداد زخم از تست آماری chi square استفاده شد. به منظور مقایسه میزان درد بین دو گروه مورد مطالعه از آزمون independent T-test استفاده شد. مقدار احتمال کمتر از 5 صدم به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد. برای تجزیه و تحلیل داده¬ها از نرم افزارspss نسخه 24 استفاده شد. در آزمون¬های آماری 05/0pvalue< معنی¬دار تلقی شد. یافته‌ها: نتایج به دست آمده از این مطالعه نشان داد که استفاده از پروبیوتیک در گروه هدف این مطالعه باعث کاهش تعداد زخم ناشی از دستگاه ثابت ارتودنسی نسبت به گروه شاهد شد. میزان درد این زخم ها نیز در گروه هدف نسبت به گروه شاهد کمتر بود. همچنین مشاهده شد که میانگین تعداد روز¬هایی که طول می¬کشد تا زخم¬ها بهبود بیابند در گروه هدف بطور معنی-داری کمتر از گروه شاهد بود. بررسی پراکندگی زخم¬ها در قسمت¬های مختلف مخاط دهان نشان داد که در هر دو گروه بیشتر زخم¬ها در ناحیه لب و گونه بود و در دو گروه از نظر این پراکندگی تفاوت چشمگیری وجود نداشت. نتیجه¬گیری: پروبیوتیک لاکتوگام باعث جلوگیری از بروز زخم ناشی از دستگاه ثابت ارتودنسی و نیز تسریع بهبودی این زخم‌ها می‌گردد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندان پزشکیen_US
dc.subjectارتودنسی،پروبیوتیک،لاکتو گامen_US
dc.titleمقایسه تاثیر افزودن پروبیوتیک ها به موم ارتودنسی بر میزان درد و زخم بیماران تحت درمان ارتودنسی ثابتen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorعبدالله زاده, طناز
dc.identifier.docno604066en_US
dc.identifier.callno69460en_US
dc.contributor.departmentارتودنسیen_US
dc.description.disciplineدندانپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US
dc.citation.reviewerعطاپور, پریا
dc.citation.reviewerصالح زاده, مریم
dc.citation.reviewerنسترین, پرستو
dc.citation.reviewerغلامی, مونا
dc.citation.reviewerامام ویردی زاده, پریا


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم